EN

Αρνάκι με μάραθο, ασκολύμπρους & σταμναγκάθι αυγολέμονο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
20/03/2018
Aπό τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γουβών
 
Υλικά
- 1 κιλό αρνάκι μπούτι
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 μάτσο μάραθο
- 1 κιλό ασκολύμπρους
- 1/2 κιλό περίπου σταμναγκάθι
- 200 ml λάδι
- αλάτι / πιπέρι
- 1-2 αυγά (για το αυγολέμονο)
- 2 λεμόνια μέτρια (για το αυγολέμονο)
 
Εκτέλεση
Πλένουμε το κρέας και το κόβουμε σε κομμάτια. Πλένουμε και καθαρίζουμε τους ασκολύμπρους, το σταμναγκάθι και το μάραθο.
 
Ρίχνουμε στο τσικάλι το λάδι, το κρεμμύδι και το κρέας να σοταριστούν για 10 περίπου λεπτά. Προσθέτουμε το μάραθο και λίγο νερό και το αφήνουμε να σιγοψηθεί για 10 λεπτά. Έπειτα, ρίχνουμε τους ασκολύμπρους, το αλάτι, το πιπέρι και τα αφήνουμε να σιγοψηθούν ακόμα 15 λεπτά. Τέλος, βάζουμε το σταμναγκάθι. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε ακόμα λίγο νερό.
 
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει μέχρι να ψηθεί και το σταμναγκάθι. Έπειτα, χτυπάμε τα αυγά με το χυμό από τα λεμόνια και κάνουμε το αυγολέμονο, το οποίο ρίχνουμε σιγά-σιγά στην κατσαρόλα για να μην κόψει το αυγό. Ανακατεύουμε πολύ ελαφριά.
 
Σβήνουμε τη φωτιά και το φαγητό μας είναι έτοιμο.

Περισσότερα...

29/05/2018
Χοιρινό γιαχνί με αγριαγκινάρες
12/04/2018
Γάστριν
20/03/2018
Πασχαλινά ψωμιά γαλατερά (τσουρέκια)
20/03/2018
Καλιτσούνια Λυχναράκια
21/02/2018
Καλυβιανό στιφάδο
06/02/2018
Σαρικόπιτες
 
© 2019 - Χαλκιαδάκης
×
Δες αν κέρδισες