EN

Αρνάκι με μάραθο, ασκολύμπρους & σταμναγκάθι αυγολέμονο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
20/03/2018
Aπό τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γουβών
 
Υλικά
- 1 κιλό αρνάκι μπούτι
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 μάτσο μάραθο
- 1 κιλό ασκολύμπρους
- 1/2 κιλό περίπου σταμναγκάθι
- 200 ml λάδι
- αλάτι / πιπέρι
- 1-2 αυγά (για το αυγολέμονο)
- 2 λεμόνια μέτρια (για το αυγολέμονο)
 
Εκτέλεση
Πλένουμε το κρέας και το κόβουμε σε κομμάτια. Πλένουμε και καθαρίζουμε τους ασκολύμπρους, το σταμναγκάθι και το μάραθο.
 
Ρίχνουμε στο τσικάλι το λάδι, το κρεμμύδι και το κρέας να σοταριστούν για 10 περίπου λεπτά. Προσθέτουμε το μάραθο και λίγο νερό και το αφήνουμε να σιγοψηθεί για 10 λεπτά. Έπειτα, ρίχνουμε τους ασκολύμπρους, το αλάτι, το πιπέρι και τα αφήνουμε να σιγοψηθούν ακόμα 15 λεπτά. Τέλος, βάζουμε το σταμναγκάθι. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε ακόμα λίγο νερό.
 
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει μέχρι να ψηθεί και το σταμναγκάθι. Έπειτα, χτυπάμε τα αυγά με το χυμό από τα λεμόνια και κάνουμε το αυγολέμονο, το οποίο ρίχνουμε σιγά-σιγά στην κατσαρόλα για να μην κόψει το αυγό. Ανακατεύουμε πολύ ελαφριά.
 
Σβήνουμε τη φωτιά και το φαγητό μας είναι έτοιμο.

Περισσότερα...

12/10/2022
Σοκολατένια Muffin - Littlehands_blw
31/08/2022
Energy balls - The_coook
31/08/2022
Σουβλάκια Φρούτων & Λαχανικών - The_coook
01/07/2022
Μπρουσκέτες με τονοσαλάτα - The_coook
18/05/2022
Crumble - The_coook
09/04/2022
Pancakes Φούρνου - The_coook
03/03/2022
Γαρίδες Σαγανάκι - The_coook

ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
ΑΡ.Γ.Ε.ΜΗ 77088727000

 
© 2023 - Χαλκιαδάκης
Digital Marketing by Baked
×
Δες αν κέρδισες