EN

Αρνάκι με μάραθο, ασκολύμπρους & σταμναγκάθι αυγολέμονο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
20/03/2018
Aπό τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γουβών
 
Υλικά
- 1 κιλό αρνάκι μπούτι
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 μάτσο μάραθο
- 1 κιλό ασκολύμπρους
- 1/2 κιλό περίπου σταμναγκάθι
- 200 ml λάδι
- αλάτι / πιπέρι
- 1-2 αυγά (για το αυγολέμονο)
- 2 λεμόνια μέτρια (για το αυγολέμονο)
 
Εκτέλεση
Πλένουμε το κρέας και το κόβουμε σε κομμάτια. Πλένουμε και καθαρίζουμε τους ασκολύμπρους, το σταμναγκάθι και το μάραθο.
 
Ρίχνουμε στο τσικάλι το λάδι, το κρεμμύδι και το κρέας να σοταριστούν για 10 περίπου λεπτά. Προσθέτουμε το μάραθο και λίγο νερό και το αφήνουμε να σιγοψηθεί για 10 λεπτά. Έπειτα, ρίχνουμε τους ασκολύμπρους, το αλάτι, το πιπέρι και τα αφήνουμε να σιγοψηθούν ακόμα 15 λεπτά. Τέλος, βάζουμε το σταμναγκάθι. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε ακόμα λίγο νερό.
 
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει μέχρι να ψηθεί και το σταμναγκάθι. Έπειτα, χτυπάμε τα αυγά με το χυμό από τα λεμόνια και κάνουμε το αυγολέμονο, το οποίο ρίχνουμε σιγά-σιγά στην κατσαρόλα για να μην κόψει το αυγό. Ανακατεύουμε πολύ ελαφριά.
 
Σβήνουμε τη φωτιά και το φαγητό μας είναι έτοιμο.

Περισσότερα...

11/08/2023
Καπρικό στον φούρνο του σπιτιού
13/06/2023
Καμμένο cheesecake των Βάσκων - Στέλιος Παρλιάρος
13/06/2023
Σοκολατόπιτα με σμέουρα - Στέλιος Παρλιάρος
13/06/2023
Μπάρες με βρώμη και μπανάνα - Στέλιος Παρλιάρος
07/06/2023
Food Safety Tips
15/05/2023
Energy Balls - Littlehands_blw
13/04/2023
Αυγά Πασχαλινά με φυσικά χρώματα

ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
ΑΡ.Γ.Ε.ΜΗ 77088727000

 
© 2023 - Χαλκιαδάκης
Digital Marketing by Baked
×
Δες αν κέρδισες