EN

Αρνάκι με μάραθο, ασκολύμπρους & σταμναγκάθι αυγολέμονο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
20/03/2018
Aπό τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γουβών
 
Υλικά
- 1 κιλό αρνάκι μπούτι
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 μάτσο μάραθο
- 1 κιλό ασκολύμπρους
- 1/2 κιλό περίπου σταμναγκάθι
- 200 ml λάδι
- αλάτι / πιπέρι
- 1-2 αυγά (για το αυγολέμονο)
- 2 λεμόνια μέτρια (για το αυγολέμονο)
 
Εκτέλεση
Πλένουμε το κρέας και το κόβουμε σε κομμάτια. Πλένουμε και καθαρίζουμε τους ασκολύμπρους, το σταμναγκάθι και το μάραθο.
 
Ρίχνουμε στο τσικάλι το λάδι, το κρεμμύδι και το κρέας να σοταριστούν για 10 περίπου λεπτά. Προσθέτουμε το μάραθο και λίγο νερό και το αφήνουμε να σιγοψηθεί για 10 λεπτά. Έπειτα, ρίχνουμε τους ασκολύμπρους, το αλάτι, το πιπέρι και τα αφήνουμε να σιγοψηθούν ακόμα 15 λεπτά. Τέλος, βάζουμε το σταμναγκάθι. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε ακόμα λίγο νερό.
 
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει μέχρι να ψηθεί και το σταμναγκάθι. Έπειτα, χτυπάμε τα αυγά με το χυμό από τα λεμόνια και κάνουμε το αυγολέμονο, το οποίο ρίχνουμε σιγά-σιγά στην κατσαρόλα για να μην κόψει το αυγό. Ανακατεύουμε πολύ ελαφριά.
 
Σβήνουμε τη φωτιά και το φαγητό μας είναι έτοιμο.

Περισσότερα...

22/04/2021
Παραδοσιακή Μαγειρίτσα - Εύα Παρακεντάκη
22/04/2021
Λυχναράκια Καστρινά - Εύα Παρακεντάκη
22/04/2021
Αντικριστό Κρέας - Εύα Παρακεντάκη
22/04/2021
Αυγά πασχαλινά με φυσικά χρώματα - Εύα Παρακεντάκη
03/03/2021
Κρεατικά στον φούρνο: Τα μυστικά του σωστού ψησίματος - Εύα Παρακεντάκη
03/03/2021
Μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο & οδηγίες ψησίματος - Εύα Παρακεντάκη
02/03/2021
Φάβα με χταπόδι και καραμελωμένα κρεμμύδια - Εύα Παρακεντάκη
 
© 2021 - Χαλκιαδάκης
Site created by Baked
×
Δες αν κέρδισες