EN

Υγιεινό πρωινό

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
24/03/2020
Υγιεινό πρωινό
 
Μένουμε σπίτι και φτιάχνουμε υγιεινό και νόστιμο πρωινό για μικρούς και μεγάλους!
Είναι μια νόστιμη συνταγή πρωινού γρήγορη και εύκολη. Αν θέλετε μια πιο γλυκιά γεύση στο πρωινό σας με πολλές φυτικές ίνες και βιταμίνες δοκιμάστε την!
Το πρωινό αυτό φτιάχνεται με:
➡γάλα της προτίμησής σας
➡Σιρόπι σφενδάμου που θα δώσει μια γλυκύτητα 
➡κανέλα που θα αναδείξει την γλυκιά γεύση
➡ψωμί που είναι και το βασικό συστατικό. Μπορείτε να επιλέξετε ένα ψωμί πολύσπορο ολικής για περισσότερες φυτικές ίνες.
 
Υλικά για 3 άτομα
6 φέτες ψωμί
1 φλιτζάνι γάλα αγελαδινό ή αμυγδάλου
1 κουταλιά σούπας σφενδάμου και περισσότερο για το σερβίρισμα
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
 
Αν θέλετε για περισσότερη γεύση και θρεπτική αξία προσθέστε
2 κουταλιές της σούπας λιναρόσπορο
½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
 
Για το σερβίρισμα
Φράουλες ή άλλο φρούτο εποχής
Σιρόπι σφενδάμου ή αμυγδαλοβούτυρο
 
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο ρηχό μπολ, χτυπήστε μαζί το γάλα, το σιρόπι σφενδάμου, το λιναρόσπορο, την κανέλα, και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατέψτε το μείγμα.
Αφου έχετε φρυγανισει τις φέτες ψωμί σε μια τοστιέρα τις τοποθετείται μία μία στο μπολ με το μίγμα. Προσοχή να ρίχνετε το ψωμί στο μείγμα μέχρι να είναι επικαλυμμένο, αλλά όχι μούσκεμα.
Ζεσταίνετε ένα αντικολλητικο σκεύος σε μέτρια φωτιά, ψεκάστε το αντικολλητικο σκεύος με λάδι καρύδας ή ελαιόλαδο και τοποθετήστε τις φέτες ψωμιού. Μαγειρέψτε το ψωμί περίπου 3-5 λεπτά από την κάθε πλευρά.
Σερβίρετε ζεστό με σιρόπι σφενδάμου και φράουλες ή άλλο φρούτο εποχής.
 
Μια εύκολη & υγιεινή συνταγή από τη διατροφολόγο - διαιτολόγο Σεβίνα Μαστρογιάννη.

Περισσότερα...

29/05/2020
Τροπική σαλάτα
22/05/2020
Ντομάτες
19/05/2020
Παγωτό από φρέσκα φρούτα
11/05/2020
Κρέπες Βρώμης
30/04/2020
Ζυμαρικά με αβοκάντο
24/04/2020
OPEN TOAST
08/04/2020
Σαλάτα
 
© 2020 - Χαλκιαδάκης
Site created by Baked
×
Δες αν κέρδισες