EN

Κοτόπουλο με φασκόμηλο από την Κρήτη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
29/08/2017
Από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Ιωάννη.
 
Υλικά

- 1 µέτριο κοτόπουλο
- 1 µεγάλο κρεµµύδι ψιλοκοµµένο
- 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
- 1/2 ποτήρι άσπρο κρασί
- χυµός ενός λεµονιού
- αλάτι
- 2 κλαδάκι φασκόµηλου
 
Εκτέλεση
 
Πλένουµε το κοτόπουλο και το κόβουµε κοµµάτια. Το τσιγαρίζουµε στο λάδι µαζί µε το κρεµµύδι και αφού ροδίσει το σβήνουµε µε κρασί. Αλατίζουµε, προσθέτουµε και λίγο νερό και το βράζουµε µέχρι να ψηθεί (περίπου µια ωρίτσα). Ρίχνουµε το λεµόνι και το φασκόµηλο και βράζουµε για 5 λεπτά ακόµα. Το συνοδεύουµε µε πιλάφι αρωµατισµένο µε µάραθο και σύκα.

Περισσότερα...

29/05/2018
Χοιρινό γιαχνί με αγριαγκινάρες
12/04/2018
Γάστριν
20/03/2018
Αρνάκι με μάραθο, ασκολύμπρους & σταμναγκάθι αυγολέμονο
20/03/2018
Πασχαλινά ψωμιά γαλατερά (τσουρέκια)
20/03/2018
Καλιτσούνια Λυχναράκια
21/02/2018
Καλυβιανό στιφάδο
06/02/2018
Σαρικόπιτες
 
© 2019 - Χαλκιαδάκης
×
Δες αν κέρδισες