EN

Κοτόπουλο με φασκόμηλο από την Κρήτη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
29/08/2017
Από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Ιωάννη.
 
Υλικά

- 1 µέτριο κοτόπουλο
- 1 µεγάλο κρεµµύδι ψιλοκοµµένο
- 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
- 1/2 ποτήρι άσπρο κρασί
- χυµός ενός λεµονιού
- αλάτι
- 2 κλαδάκι φασκόµηλου
 
Εκτέλεση
 
Πλένουµε το κοτόπουλο και το κόβουµε κοµµάτια. Το τσιγαρίζουµε στο λάδι µαζί µε το κρεµµύδι και αφού ροδίσει το σβήνουµε µε κρασί. Αλατίζουµε, προσθέτουµε και λίγο νερό και το βράζουµε µέχρι να ψηθεί (περίπου µια ωρίτσα). Ρίχνουµε το λεµόνι και το φασκόµηλο και βράζουµε για 5 λεπτά ακόµα. Το συνοδεύουµε µε πιλάφι αρωµατισµένο µε µάραθο και σύκα.

Περισσότερα...

18/05/2022
Crumble - The_coook
09/04/2022
Pancakes Φούρνου - The_coook
03/03/2022
Γαρίδες Σαγανάκι - The_coook
03/03/2022
Χταπόδι στιφάδο με μέλι - The_coook
11/02/2022
Κέικ Χαρούπι - The_coook
09/02/2022
Μοσχάρι Μπουργκινιόν - The_coook
20/12/2021
Χριστουγεννιάτικα Βαρκάκια - Εύα Παρακεντάκη
 
© 2022 - Χαλκιαδάκης
Site created by Baked
×
Δες αν κέρδισες