EN

Κοτόπουλο με φασκόμηλο από την Κρήτη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
29/08/2017
Από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Ιωάννη.
 
Υλικά

- 1 µέτριο κοτόπουλο
- 1 µεγάλο κρεµµύδι ψιλοκοµµένο
- 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
- 1/2 ποτήρι άσπρο κρασί
- χυµός ενός λεµονιού
- αλάτι
- 2 κλαδάκι φασκόµηλου
 
Εκτέλεση
 
Πλένουµε το κοτόπουλο και το κόβουµε κοµµάτια. Το τσιγαρίζουµε στο λάδι µαζί µε το κρεµµύδι και αφού ροδίσει το σβήνουµε µε κρασί. Αλατίζουµε, προσθέτουµε και λίγο νερό και το βράζουµε µέχρι να ψηθεί (περίπου µια ωρίτσα). Ρίχνουµε το λεµόνι και το φασκόµηλο και βράζουµε για 5 λεπτά ακόµα. Το συνοδεύουµε µε πιλάφι αρωµατισµένο µε µάραθο και σύκα.

Περισσότερα...

22/04/2021
Παραδοσιακή Μαγειρίτσα - Εύα Παρακεντάκη
22/04/2021
Λυχναράκια Καστρινά - Εύα Παρακεντάκη
22/04/2021
Αντικριστό Κρέας - Εύα Παρακεντάκη
22/04/2021
Αυγά πασχαλινά με φυσικά χρώματα - Εύα Παρακεντάκη
03/03/2021
Κρεατικά στον φούρνο: Τα μυστικά του σωστού ψησίματος - Εύα Παρακεντάκη
03/03/2021
Μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο & οδηγίες ψησίματος - Εύα Παρακεντάκη
02/03/2021
Φάβα με χταπόδι και καραμελωμένα κρεμμύδια - Εύα Παρακεντάκη
 
© 2021 - Χαλκιαδάκης
Site created by Baked
×
Δες αν κέρδισες