EN

Κρεατόπιτα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
11/10/2017
Aπό τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αχεντριά "Ο Άγιος Νικήτας"
 
Υλικά
- 1 κιλό αλεύρι
- 1/2 νεροπότηρο νερό
- 1/2 νερπότηρο λάδι
- 1/2 νεροπότηρο τσικουδιά
- χυμό από μισό λεμόνι
 
Υλικά για τη γέμιση
- 1 κρεμμύδι ηερό ψιλοκομμένο
- 1 κιλό χοιρινό κρέας κομμένο στο χέρι
- 1/2 κούπα λάδι
- λίγο κρασί
- αλάτι
- πιπέρι
- κύμινο
- λάδι (για το τηγάνισμα)
 
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι και κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο του,
μέσα ρίχνουμε όλα τα υγρά. Δουλεύουμε τη ζύμη με το χέρι μας μέχρι
να απορροφηθούν όλα τα υγρά. Κάνουμε μια σκληρή ζύμη, αφήνουμε τη ζύμη
να ξεκουραστεί σε ζεστό μέρος σκεπασμένο με μια πετσέτα για 1 ώρα περίπου.
 
Στο τσικάλι βάζουμε το λάδι, το κρεμμύδι και το κρέας να σοταριστούν,
σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το αλάτι , το πιπέρι και το κύμινο.
Σε χαμηλή φωτιά αφήνουμε το φαγητό μας να ψηθεί.
 
Παίρνουμε ένα μικρό κομμάτι ζύμης (αλευρώνουμε τον πάγκο) και ανοίγουμε
ένα λεπτό φύλλο με το ξυλίκι (*πλάστη) , βάζουμε 1 κουταλιά γέμιση
στο μισό μέρος και το κλείνουμε σε σχήμα τριγώνου, (μπορούμε να κάνουμε
ότι σχήμα θέλουμε) με ένα πιρούνι πατάμε τις άκρες της ζύμης
για να μη φύγει η γέμιση από μέσα.
 
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και ψήνουμε τα πιτάκια μας.

Περισσότερα...

22/04/2021
Παραδοσιακή Μαγειρίτσα - Εύα Παρακεντάκη
22/04/2021
Λυχναράκια Καστρινά - Εύα Παρακεντάκη
22/04/2021
Αντικριστό Κρέας - Εύα Παρακεντάκη
22/04/2021
Αυγά πασχαλινά με φυσικά χρώματα - Εύα Παρακεντάκη
03/03/2021
Κρεατικά στον φούρνο: Τα μυστικά του σωστού ψησίματος - Εύα Παρακεντάκη
03/03/2021
Μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο & οδηγίες ψησίματος - Εύα Παρακεντάκη
02/03/2021
Φάβα με χταπόδι και καραμελωμένα κρεμμύδια - Εύα Παρακεντάκη
 
© 2021 - Χαλκιαδάκης
Site created by Baked
×
Δες αν κέρδισες