EN

Κρεατόπιτα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
11/10/2017
Aπό τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αχεντριά "Ο Άγιος Νικήτας"
 
Υλικά
- 1 κιλό αλεύρι
- 1/2 νεροπότηρο νερό
- 1/2 νερπότηρο λάδι
- 1/2 νεροπότηρο τσικουδιά
- χυμό από μισό λεμόνι
 
Υλικά για τη γέμιση
- 1 κρεμμύδι ηερό ψιλοκομμένο
- 1 κιλό χοιρινό κρέας κομμένο στο χέρι
- 1/2 κούπα λάδι
- λίγο κρασί
- αλάτι
- πιπέρι
- κύμινο
- λάδι (για το τηγάνισμα)
 
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι και κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο του,
μέσα ρίχνουμε όλα τα υγρά. Δουλεύουμε τη ζύμη με το χέρι μας μέχρι
να απορροφηθούν όλα τα υγρά. Κάνουμε μια σκληρή ζύμη, αφήνουμε τη ζύμη
να ξεκουραστεί σε ζεστό μέρος σκεπασμένο με μια πετσέτα για 1 ώρα περίπου.
 
Στο τσικάλι βάζουμε το λάδι, το κρεμμύδι και το κρέας να σοταριστούν,
σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το αλάτι , το πιπέρι και το κύμινο.
Σε χαμηλή φωτιά αφήνουμε το φαγητό μας να ψηθεί.
 
Παίρνουμε ένα μικρό κομμάτι ζύμης (αλευρώνουμε τον πάγκο) και ανοίγουμε
ένα λεπτό φύλλο με το ξυλίκι (*πλάστη) , βάζουμε 1 κουταλιά γέμιση
στο μισό μέρος και το κλείνουμε σε σχήμα τριγώνου, (μπορούμε να κάνουμε
ότι σχήμα θέλουμε) με ένα πιρούνι πατάμε τις άκρες της ζύμης
για να μη φύγει η γέμιση από μέσα.
 
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και ψήνουμε τα πιτάκια μας.

Περισσότερα...

11/08/2023
Καπρικό στον φούρνο του σπιτιού
13/06/2023
Καμμένο cheesecake των Βάσκων - Στέλιος Παρλιάρος
13/06/2023
Σοκολατόπιτα με σμέουρα - Στέλιος Παρλιάρος
13/06/2023
Μπάρες με βρώμη και μπανάνα - Στέλιος Παρλιάρος
07/06/2023
Food Safety Tips
15/05/2023
Energy Balls - Littlehands_blw
13/04/2023
Αυγά Πασχαλινά με φυσικά χρώματα

ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
ΑΡ.Γ.Ε.ΜΗ 77088727000

 
© 2023 - Χαλκιαδάκης
Digital Marketing by Baked
×
Δες αν κέρδισες