EN

Κρεατόπιτα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
11/10/2017
Aπό τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αχεντριά "Ο Άγιος Νικήτας"
 
Υλικά
- 1 κιλό αλεύρι
- 1/2 νεροπότηρο νερό
- 1/2 νερπότηρο λάδι
- 1/2 νεροπότηρο τσικουδιά
- χυμό από μισό λεμόνι
 
Υλικά για τη γέμιση
- 1 κρεμμύδι ηερό ψιλοκομμένο
- 1 κιλό χοιρινό κρέας κομμένο στο χέρι
- 1/2 κούπα λάδι
- λίγο κρασί
- αλάτι
- πιπέρι
- κύμινο
- λάδι (για το τηγάνισμα)
 
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι και κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο του,
μέσα ρίχνουμε όλα τα υγρά. Δουλεύουμε τη ζύμη με το χέρι μας μέχρι
να απορροφηθούν όλα τα υγρά. Κάνουμε μια σκληρή ζύμη, αφήνουμε τη ζύμη
να ξεκουραστεί σε ζεστό μέρος σκεπασμένο με μια πετσέτα για 1 ώρα περίπου.
 
Στο τσικάλι βάζουμε το λάδι, το κρεμμύδι και το κρέας να σοταριστούν,
σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το αλάτι , το πιπέρι και το κύμινο.
Σε χαμηλή φωτιά αφήνουμε το φαγητό μας να ψηθεί.
 
Παίρνουμε ένα μικρό κομμάτι ζύμης (αλευρώνουμε τον πάγκο) και ανοίγουμε
ένα λεπτό φύλλο με το ξυλίκι (*πλάστη) , βάζουμε 1 κουταλιά γέμιση
στο μισό μέρος και το κλείνουμε σε σχήμα τριγώνου, (μπορούμε να κάνουμε
ότι σχήμα θέλουμε) με ένα πιρούνι πατάμε τις άκρες της ζύμης
για να μη φύγει η γέμιση από μέσα.
 
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και ψήνουμε τα πιτάκια μας.

Περισσότερα...

12/10/2022
Σοκολατένια Muffin - Littlehands_blw
31/08/2022
Energy balls - The_coook
31/08/2022
Σουβλάκια Φρούτων & Λαχανικών - The_coook
01/07/2022
Μπρουσκέτες με τονοσαλάτα - The_coook
18/05/2022
Crumble - The_coook
09/04/2022
Pancakes Φούρνου - The_coook
03/03/2022
Γαρίδες Σαγανάκι - The_coook

ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
ΑΡ.Γ.Ε.ΜΗ 77088727000

 
© 2023 - Χαλκιαδάκης
Digital Marketing by Baked
×
Δες αν κέρδισες