EN

Μαγγίρι (φρέσκο κρητικό ζυμαρικό)

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
10/01/2018
Aπό τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πολυθέας
 
Υλικά
- 1 ποτήρι νερό
- 3/4 κιλού αλεύρι (2 μέρη σταρένιο, 1 μέρος λευκό)
- 1 φλιτζάνι λάδι
- Λίγο αλάτι
 
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε το αλεύρι με το νερό, το λάδι και το αλάτι, ώστε να γίνει κανονικό ζυμάρι για άνοιγμα φύλλου.
 
Αφήνουμε τη ζύμη μια ώρα περίπου να ξεκουραστεί και ανοίγουμε λεπτό φύλλο πάχους μισού εκατοστού.
 
Όταν είναι έτοιμο τυλίγουμε στο ξυλίκι το φύλλο και με μαχαίρι κόβουμε κατά μήκος στο ξυλίκι το φύλλο.
 
Έτσι σχηματίζεται μια λουρίδα με πολλά στρώματα ζύμης. Στην συνέχεια κόβουμε το φύλλο σε πολλά μικρά τετράγωνα 2-3 περίπου εκατοστών.
 
Ρίχνουμε πολύ αλεύρι για να μην κολλήσουν μεταξύ τους. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε 2 λίτρα νερό με αλάτι και αφού βράσει ρίχνουμε μέσα την μισή ποσότητα.
 
Την άλλη μισή την τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν καλά. Στη συνέχεια ρίχνουμε το τηγανισμένο στο βρασμένο και το ανακατεύουμε. Το μαγγίρι είναι έτοιμο για να σερβίρουμε. Τρώγεται ζεστό.

Περισσότερα...

29/05/2018
Χοιρινό γιαχνί με αγριαγκινάρες
12/04/2018
Γάστριν
20/03/2018
Αρνάκι με μάραθο, ασκολύμπρους & σταμναγκάθι αυγολέμονο
20/03/2018
Πασχαλινά ψωμιά γαλατερά (τσουρέκια)
20/03/2018
Καλιτσούνια Λυχναράκια
21/02/2018
Καλυβιανό στιφάδο
06/02/2018
Σαρικόπιτες
 
© 2019 - Χαλκιαδάκης
×
Δες αν κέρδισες