EN

Μαγγίρι (φρέσκο κρητικό ζυμαρικό)

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
10/01/2018
Aπό τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πολυθέας
 
Υλικά
- 1 ποτήρι νερό
- 3/4 κιλού αλεύρι (2 μέρη σταρένιο, 1 μέρος λευκό)
- 1 φλιτζάνι λάδι
- Λίγο αλάτι
 
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε το αλεύρι με το νερό, το λάδι και το αλάτι, ώστε να γίνει κανονικό ζυμάρι για άνοιγμα φύλλου.
 
Αφήνουμε τη ζύμη μια ώρα περίπου να ξεκουραστεί και ανοίγουμε λεπτό φύλλο πάχους μισού εκατοστού.
 
Όταν είναι έτοιμο τυλίγουμε στο ξυλίκι το φύλλο και με μαχαίρι κόβουμε κατά μήκος στο ξυλίκι το φύλλο.
 
Έτσι σχηματίζεται μια λουρίδα με πολλά στρώματα ζύμης. Στην συνέχεια κόβουμε το φύλλο σε πολλά μικρά τετράγωνα 2-3 περίπου εκατοστών.
 
Ρίχνουμε πολύ αλεύρι για να μην κολλήσουν μεταξύ τους. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε 2 λίτρα νερό με αλάτι και αφού βράσει ρίχνουμε μέσα την μισή ποσότητα.
 
Την άλλη μισή την τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν καλά. Στη συνέχεια ρίχνουμε το τηγανισμένο στο βρασμένο και το ανακατεύουμε. Το μαγγίρι είναι έτοιμο για να σερβίρουμε. Τρώγεται ζεστό.

Περισσότερα...

07/06/2023
Food Safety Tips
15/05/2023
Energy Balls - Littlehands_blw
13/04/2023
Αυγά Πασχαλινά με φυσικά χρώματα
12/10/2022
Σοκολατένια Muffin - Littlehands_blw
31/08/2022
Energy balls - The_coook
31/08/2022
Σουβλάκια Φρούτων & Λαχανικών - The_coook
01/07/2022
Μπρουσκέτες με τονοσαλάτα - The_coook

ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
ΑΡ.Γ.Ε.ΜΗ 77088727000

 
© 2023 - Χαλκιαδάκης
Digital Marketing by Baked
×
Δες αν κέρδισες