EN

Μαγγίρι (φρέσκο κρητικό ζυμαρικό)

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
10/01/2018
Aπό τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πολυθέας
 
Υλικά
- 1 ποτήρι νερό
- 3/4 κιλού αλεύρι (2 μέρη σταρένιο, 1 μέρος λευκό)
- 1 φλιτζάνι λάδι
- Λίγο αλάτι
 
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε το αλεύρι με το νερό, το λάδι και το αλάτι, ώστε να γίνει κανονικό ζυμάρι για άνοιγμα φύλλου.
 
Αφήνουμε τη ζύμη μια ώρα περίπου να ξεκουραστεί και ανοίγουμε λεπτό φύλλο πάχους μισού εκατοστού.
 
Όταν είναι έτοιμο τυλίγουμε στο ξυλίκι το φύλλο και με μαχαίρι κόβουμε κατά μήκος στο ξυλίκι το φύλλο.
 
Έτσι σχηματίζεται μια λουρίδα με πολλά στρώματα ζύμης. Στην συνέχεια κόβουμε το φύλλο σε πολλά μικρά τετράγωνα 2-3 περίπου εκατοστών.
 
Ρίχνουμε πολύ αλεύρι για να μην κολλήσουν μεταξύ τους. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε 2 λίτρα νερό με αλάτι και αφού βράσει ρίχνουμε μέσα την μισή ποσότητα.
 
Την άλλη μισή την τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν καλά. Στη συνέχεια ρίχνουμε το τηγανισμένο στο βρασμένο και το ανακατεύουμε. Το μαγγίρι είναι έτοιμο για να σερβίρουμε. Τρώγεται ζεστό.

Περισσότερα...

22/04/2021
Παραδοσιακή Μαγειρίτσα - Εύα Παρακεντάκη
22/04/2021
Λυχναράκια Καστρινά - Εύα Παρακεντάκη
22/04/2021
Αντικριστό Κρέας - Εύα Παρακεντάκη
22/04/2021
Αυγά πασχαλινά με φυσικά χρώματα - Εύα Παρακεντάκη
03/03/2021
Κρεατικά στον φούρνο: Τα μυστικά του σωστού ψησίματος - Εύα Παρακεντάκη
03/03/2021
Μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο & οδηγίες ψησίματος - Εύα Παρακεντάκη
02/03/2021
Φάβα με χταπόδι και καραμελωμένα κρεμμύδια - Εύα Παρακεντάκη
 
© 2021 - Χαλκιαδάκης
Site created by Baked
×
Δες αν κέρδισες