EN

Ντολμαδάκια γεμιστά

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
12/07/2017
Από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σγουροκεφαλίου
 
Υλικά (για 1 κιλό µοσχαρίσιο κρέας)

- 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας
- 1 κιλό αμπελόφυλλα της άλμης
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 2 τομάτες
- 1 φλιτζανάκι (μικρό του ελληνικού καφέ) ρύζι
- 1 ποτήρι λάδι, 1 ποτήρι νερό
- αλάτι, πιπέρι
- ζωμό μοσχαρίσιου κρέατος & νερό για το βράσιμο
- ντομάτες πιπεριές, κολοκύθια, μελιτζάνες, πατάτες, ανθούς
 
Εκτέλεση
 
Κόβουµε το µοσχαρίσιο κρέας σε πολύ ψιλά κοµµάτια σαν χοντροκοµµένο κιµά. Αναµιγνύουµε όλα τα υλικά µαζί (κρέας, ρύζι, ξύσµα τοµάτας, ξύσµα κρεµµυδιού, λάδι, νερό, αλάτι, πιπέρι). Στη συνέχεια ανοίγουµε τα φύλλα και τοποθετούµε τη γέµιση στο κέντρο και τα τυλίγουµε. Τα τοποθετούµε σε κατσαρόλα (τσικάλι) και τα βράζουµε ρύχνοντας µέσα στη κατσαρόλα (τσικάλι) 1 ποτήρι ζωµό µοσχαρίσιου κρέατος και 2 ποτήρια νερό. Με το ίδιο υλικό µπορουµε να γεµίσουµε, ντοµάτες πιπεριές, κολοκύθια, µελιτζάνες, πατάτες, ανθούς.
 
Σερβίρουµε µε παραδοσιακό γιαούρτι.

Περισσότερα...

22/04/2021
Παραδοσιακή Μαγειρίτσα - Εύα Παρακεντάκη
22/04/2021
Λυχναράκια Καστρινά - Εύα Παρακεντάκη
22/04/2021
Αντικριστό Κρέας - Εύα Παρακεντάκη
22/04/2021
Αυγά πασχαλινά με φυσικά χρώματα - Εύα Παρακεντάκη
03/03/2021
Κρεατικά στον φούρνο: Τα μυστικά του σωστού ψησίματος - Εύα Παρακεντάκη
03/03/2021
Μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο & οδηγίες ψησίματος - Εύα Παρακεντάκη
02/03/2021
Φάβα με χταπόδι και καραμελωμένα κρεμμύδια - Εύα Παρακεντάκη
 
© 2021 - Χαλκιαδάκης
Site created by Baked
×
Δες αν κέρδισες