EN

Ντολμαδάκια γεμιστά

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
12/07/2017
Από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σγουροκεφαλίου
 
Υλικά (για 1 κιλό µοσχαρίσιο κρέας)

- 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας
- 1 κιλό αμπελόφυλλα της άλμης
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 2 τομάτες
- 1 φλιτζανάκι (μικρό του ελληνικού καφέ) ρύζι
- 1 ποτήρι λάδι, 1 ποτήρι νερό
- αλάτι, πιπέρι
- ζωμό μοσχαρίσιου κρέατος & νερό για το βράσιμο
- ντομάτες πιπεριές, κολοκύθια, μελιτζάνες, πατάτες, ανθούς
 
Εκτέλεση
 
Κόβουµε το µοσχαρίσιο κρέας σε πολύ ψιλά κοµµάτια σαν χοντροκοµµένο κιµά. Αναµιγνύουµε όλα τα υλικά µαζί (κρέας, ρύζι, ξύσµα τοµάτας, ξύσµα κρεµµυδιού, λάδι, νερό, αλάτι, πιπέρι). Στη συνέχεια ανοίγουµε τα φύλλα και τοποθετούµε τη γέµιση στο κέντρο και τα τυλίγουµε. Τα τοποθετούµε σε κατσαρόλα (τσικάλι) και τα βράζουµε ρύχνοντας µέσα στη κατσαρόλα (τσικάλι) 1 ποτήρι ζωµό µοσχαρίσιου κρέατος και 2 ποτήρια νερό. Με το ίδιο υλικό µπορουµε να γεµίσουµε, ντοµάτες πιπεριές, κολοκύθια, µελιτζάνες, πατάτες, ανθούς.
 
Σερβίρουµε µε παραδοσιακό γιαούρτι.

Περισσότερα...

18/05/2022
Crumble - The_coook
09/04/2022
Pancakes Φούρνου - The_coook
03/03/2022
Γαρίδες Σαγανάκι - The_coook
03/03/2022
Χταπόδι στιφάδο με μέλι - The_coook
11/02/2022
Κέικ Χαρούπι - The_coook
09/02/2022
Μοσχάρι Μπουργκινιόν - The_coook
20/12/2021
Χριστουγεννιάτικα Βαρκάκια - Εύα Παρακεντάκη
 
© 2022 - Χαλκιαδάκης
Site created by Baked
×
Δες αν κέρδισες