EN

Ντολμαδάκια γεμιστά

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
12/07/2017
Από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σγουροκεφαλίου
 
Υλικά (για 1 κιλό µοσχαρίσιο κρέας)

- 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας
- 1 κιλό αμπελόφυλλα της άλμης
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 2 τομάτες
- 1 φλιτζανάκι (μικρό του ελληνικού καφέ) ρύζι
- 1 ποτήρι λάδι, 1 ποτήρι νερό
- αλάτι, πιπέρι
- ζωμό μοσχαρίσιου κρέατος & νερό για το βράσιμο
- ντομάτες πιπεριές, κολοκύθια, μελιτζάνες, πατάτες, ανθούς
 
Εκτέλεση
 
Κόβουµε το µοσχαρίσιο κρέας σε πολύ ψιλά κοµµάτια σαν χοντροκοµµένο κιµά. Αναµιγνύουµε όλα τα υλικά µαζί (κρέας, ρύζι, ξύσµα τοµάτας, ξύσµα κρεµµυδιού, λάδι, νερό, αλάτι, πιπέρι). Στη συνέχεια ανοίγουµε τα φύλλα και τοποθετούµε τη γέµιση στο κέντρο και τα τυλίγουµε. Τα τοποθετούµε σε κατσαρόλα (τσικάλι) και τα βράζουµε ρύχνοντας µέσα στη κατσαρόλα (τσικάλι) 1 ποτήρι ζωµό µοσχαρίσιου κρέατος και 2 ποτήρια νερό. Με το ίδιο υλικό µπορουµε να γεµίσουµε, ντοµάτες πιπεριές, κολοκύθια, µελιτζάνες, πατάτες, ανθούς.
 
Σερβίρουµε µε παραδοσιακό γιαούρτι.

Περισσότερα...

11/08/2023
Καπρικό στον φούρνο του σπιτιού
13/06/2023
Καμμένο cheesecake των Βάσκων - Στέλιος Παρλιάρος
13/06/2023
Σοκολατόπιτα με σμέουρα - Στέλιος Παρλιάρος
13/06/2023
Μπάρες με βρώμη και μπανάνα - Στέλιος Παρλιάρος
07/06/2023
Food Safety Tips
15/05/2023
Energy Balls - Littlehands_blw
13/04/2023
Αυγά Πασχαλινά με φυσικά χρώματα

ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
ΑΡ.Γ.Ε.ΜΗ 77088727000

 
© 2023 - Χαλκιαδάκης
Digital Marketing by Baked
×
Δες αν κέρδισες