EN

Σαλάτα με ρεβίθια

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
31/03/2020
Μήπως είναι η μέρα που θα φάτε όσπρια;
 
Προτιμήστε να τα κάνετε σαλάτα! Φτιάξτε ένα εύκολο και θρεπτικό γεύμα με ρεβίθια και τόνο!
Αυτή η συνταγή είναι και μια λύση στην περίπτωση που σας έχουν μείνει ρεβίθια από την προηγούμενη μέρα.
 
Προετοιμασία γεύματος για 1 άτομο
Βράστε τα ρεβίθια με τον γνωστό τρόπο και διαδικασία.
Φτιάξτε μια σως με τα εξής υλικά:
1κ. σούπας άπαχο γιαούρτι
1 μικρό κρεμμύδι
1/2 στημένο λεμόνι
1κ. γλυκού ρίγανη
1κ. σούπας ελαιόλαδο
4κ. σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
 
Ανακατέψτε όλα τα υλικα μαζι με 1 κουτάλι ή στο μπλέντερ. Στη συνέχεια, ρίξτε σε ένα βαθύ πιάτο 60- 70γρ. ρεβίθια , ανακατέψτε τα με τη σως και ρίξτε λίγο αλάτι και πιπέρι.
 
Για να σερβίρετε πιο όμορφα, βάλτε στο πιάτο σας ένα τσέρκι βάλτε σαν βαση με 60 γρ. στραγγισμένο τόνο σε ελαιόλαδο και έπειτα τα ρεβίθια με τη σως.
 
Προσθέστε λίγο ελαιόλαδο και συνοδέψτε με λίγο παξιμάδι ολικής και μια σαλάτα με πράσινα φυλλώδη λαχανικά.
 
Ένα πιάτο πλούσιο με φυτικές ίνες πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικά σας περιμένει!
 
p.s I Eat Healthy
Να θυμάστε οτι μια μερίδα γεύματος προσαρμόζεται στις ατομικές ανάγκες.
 
Μια εύκολη & υγιεινή συνταγή από τη διατροφολόγο - διαιτολόγο Σεβίνα Μαστρογιάννη.

Περισσότερα...

03/03/2021
Κρεατικά στον φούρνο: Τα μυστικά του σωστού ψησίματος - Εύα Παρακεντάκη
03/03/2021
Μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο & οδηγίες ψησίματος - Εύα Παρακεντάκη
02/03/2021
Φάβα με χταπόδι και καραμελωμένα κρεμμύδια - Εύα Παρακεντάκη
02/03/2021
Σαλάτα με μαυρομάτικα - Εύα Παρακεντάκη
02/03/2021
Γαριδοκεφτέδες στον φούρνο - Εύα Παρακεντάκη
02/03/2021
Τα μυστικά του καλού ψήστη - Μ. Κουτεντάκης - Ποιοτικό Κρέας
02/03/2021
Τα μυστικά του καλού ψήστη - Κ. Καργάκης - Σωστός τρόπος ψησίματος
 
© 2021 - Χαλκιαδάκης
Site created by Baked
×
Δες αν κέρδισες