EN

Σαλάτα με στάρι

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
21/07/2017
Από τον Πολιτιστικό σύλλογο Αποστολιανών Πεδιάδος
 
Υλικά
 
- 2 ποτήρια στάρι σπασµένο
- 2 ντοµάτες κοµµένες σε µικρά κοµµάτια
- 2 αγγουράκια κοµµένα σε µικρά κοµµάτια
- 3 κρεµµυδάκια φρέσκα ψιλοκοµµένα
- 1 µατσάκι δυόσµο ψιλοκοµµένο
- 1 µατσάκι µαϊντανό ψιλοκοµµένο
- 1 µικρό µατσάκι γλιστρίδα κοµµένη  µε το χέρι σε µικρά κοµµάτια
- 2 αβοκάντο κοµµένα σε µικρά κοµµάτια
- ελαιόλαδο
- χυµό απο µισό λεµόνι
- αλάτι 
 
Εκτέλεση
 
Αποβραδίς βράζουµε σε αλατισµένο νερό το στάρι, ίσα να πάρει µια βράση, το σκεπάζουµε και το αφήνουµε να φουσκώσει. Όταν το στάρι φουσκώσει και κρυώσει το βάζουµε σε σουρωτήρι και τ' αφήνουµε να στραγγίξει όλο το βράδυ.
 
Την επόµενη µέρα πλένουµε τα µυρωδικά και τα λαχανικά και τα αφήνουµε να στραγγίξουν, τα κόβουµε και τα τοποθετούµε µέσα σε ένα βαθύ µπόλ, προσθέτουµε το στάρι, το αβοκάντο, τη γλιστρίδα, το λάδι, το χυµό λεµονιού, το αλάτι και τα ανακατεύουµε πολύ καλά. 

Περισσότερα...

22/04/2021
Παραδοσιακή Μαγειρίτσα - Εύα Παρακεντάκη
22/04/2021
Λυχναράκια Καστρινά - Εύα Παρακεντάκη
22/04/2021
Αντικριστό Κρέας - Εύα Παρακεντάκη
22/04/2021
Αυγά πασχαλινά με φυσικά χρώματα - Εύα Παρακεντάκη
03/03/2021
Κρεατικά στον φούρνο: Τα μυστικά του σωστού ψησίματος - Εύα Παρακεντάκη
03/03/2021
Μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο & οδηγίες ψησίματος - Εύα Παρακεντάκη
02/03/2021
Φάβα με χταπόδι και καραμελωμένα κρεμμύδια - Εύα Παρακεντάκη
 
© 2021 - Χαλκιαδάκης
Site created by Baked
×
Δες αν κέρδισες