EN

Σαλάτα με στάρι

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
21/07/2017
Από τον Πολιτιστικό σύλλογο Αποστολιανών Πεδιάδος
 
Υλικά
 
- 2 ποτήρια στάρι σπασµένο
- 2 ντοµάτες κοµµένες σε µικρά κοµµάτια
- 2 αγγουράκια κοµµένα σε µικρά κοµµάτια
- 3 κρεµµυδάκια φρέσκα ψιλοκοµµένα
- 1 µατσάκι δυόσµο ψιλοκοµµένο
- 1 µατσάκι µαϊντανό ψιλοκοµµένο
- 1 µικρό µατσάκι γλιστρίδα κοµµένη  µε το χέρι σε µικρά κοµµάτια
- 2 αβοκάντο κοµµένα σε µικρά κοµµάτια
- ελαιόλαδο
- χυµό απο µισό λεµόνι
- αλάτι 
 
Εκτέλεση
 
Αποβραδίς βράζουµε σε αλατισµένο νερό το στάρι, ίσα να πάρει µια βράση, το σκεπάζουµε και το αφήνουµε να φουσκώσει. Όταν το στάρι φουσκώσει και κρυώσει το βάζουµε σε σουρωτήρι και τ' αφήνουµε να στραγγίξει όλο το βράδυ.
 
Την επόµενη µέρα πλένουµε τα µυρωδικά και τα λαχανικά και τα αφήνουµε να στραγγίξουν, τα κόβουµε και τα τοποθετούµε µέσα σε ένα βαθύ µπόλ, προσθέτουµε το στάρι, το αβοκάντο, τη γλιστρίδα, το λάδι, το χυµό λεµονιού, το αλάτι και τα ανακατεύουµε πολύ καλά. 

Περισσότερα...

29/05/2018
Χοιρινό γιαχνί με αγριαγκινάρες
12/04/2018
Γάστριν
20/03/2018
Αρνάκι με μάραθο, ασκολύμπρους & σταμναγκάθι αυγολέμονο
20/03/2018
Πασχαλινά ψωμιά γαλατερά (τσουρέκια)
20/03/2018
Καλιτσούνια Λυχναράκια
21/02/2018
Καλυβιανό στιφάδο
06/02/2018
Σαρικόπιτες
 
© 2019 - Χαλκιαδάκης
×
Δες αν κέρδισες