EN

Σαρικόπιτες

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
06/02/2018
Aπό τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μεσοχωρίου
 
Υλικά
- 1 κιλό αλεύρι
- 1 κρασοπότηρο λάδι
- 2 ρακοπότηρα ρακή
- Αλάτι
 
Υλικά για τη γέμιση
- Μυζήθρα ξινή
 
Εκτέλεση
Σε μια λεκανίδα ρίχνουμε το αλεύρι και κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο. Προσθέτουμε το αλάτι, τη ρακή, το λάδι και το νερό, ζυμώνουμε τα υλικά και κάνουμε ένα ζυμάρι κανονικό.
 
Αφήνουμε τη ζύμη να ξερκουραστεί για 1 ώρα σκεπασμένη. Σε μια άλλη λεκανίδα θρυμματίζουμε με το χέρι μας τη ξινή μυζήθρα. Σε αλευρωμένο πάγκο ή σοφρά ανοίγουμε με το ξυλίκι μεγάλο λεπτό φύλλο και με ένα μαχαίρι κάνουμε λωρίδες.
 
Βάζουμε στη μέση κάθε λωρίδας μυζήθρα ξινή και κλείνουμε το φύλλο κι από τις δύο πλευρές σε ρολό. Τυλίγουμε γύρω γύρω σε σχήμα κυκλικό (σαν σαρίκι). Τις σερβίρουμε με μέλι ή σκέτες.

Περισσότερα...

29/05/2018
Χοιρινό γιαχνί με αγριαγκινάρες
12/04/2018
Γάστριν
20/03/2018
Αρνάκι με μάραθο, ασκολύμπρους & σταμναγκάθι αυγολέμονο
20/03/2018
Πασχαλινά ψωμιά γαλατερά (τσουρέκια)
20/03/2018
Καλιτσούνια Λυχναράκια
21/02/2018
Καλυβιανό στιφάδο
 
© 2019 - Χαλκιαδάκης
×
Δες αν κέρδισες