EN

Σαρικόπιτες

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
06/02/2018
Aπό τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μεσοχωρίου
 
Υλικά
- 1 κιλό αλεύρι
- 1 κρασοπότηρο λάδι
- 2 ρακοπότηρα ρακή
- Αλάτι
 
Υλικά για τη γέμιση
- Μυζήθρα ξινή
 
Εκτέλεση
Σε μια λεκανίδα ρίχνουμε το αλεύρι και κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο. Προσθέτουμε το αλάτι, τη ρακή, το λάδι και το νερό, ζυμώνουμε τα υλικά και κάνουμε ένα ζυμάρι κανονικό.
 
Αφήνουμε τη ζύμη να ξερκουραστεί για 1 ώρα σκεπασμένη. Σε μια άλλη λεκανίδα θρυμματίζουμε με το χέρι μας τη ξινή μυζήθρα. Σε αλευρωμένο πάγκο ή σοφρά ανοίγουμε με το ξυλίκι μεγάλο λεπτό φύλλο και με ένα μαχαίρι κάνουμε λωρίδες.
 
Βάζουμε στη μέση κάθε λωρίδας μυζήθρα ξινή και κλείνουμε το φύλλο κι από τις δύο πλευρές σε ρολό. Τυλίγουμε γύρω γύρω σε σχήμα κυκλικό (σαν σαρίκι). Τις σερβίρουμε με μέλι ή σκέτες.

Περισσότερα...

22/04/2021
Παραδοσιακή Μαγειρίτσα - Εύα Παρακεντάκη
22/04/2021
Λυχναράκια Καστρινά - Εύα Παρακεντάκη
22/04/2021
Αντικριστό Κρέας - Εύα Παρακεντάκη
22/04/2021
Αυγά πασχαλινά με φυσικά χρώματα - Εύα Παρακεντάκη
03/03/2021
Κρεατικά στον φούρνο: Τα μυστικά του σωστού ψησίματος - Εύα Παρακεντάκη
03/03/2021
Μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο & οδηγίες ψησίματος - Εύα Παρακεντάκη
02/03/2021
Φάβα με χταπόδι και καραμελωμένα κρεμμύδια - Εύα Παρακεντάκη
 
© 2021 - Χαλκιαδάκης
Site created by Baked
×
Δες αν κέρδισες