EN

Σαρικόπιτες

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
06/02/2018
Aπό τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μεσοχωρίου
 
Υλικά
- 1 κιλό αλεύρι
- 1 κρασοπότηρο λάδι
- 2 ρακοπότηρα ρακή
- Αλάτι
 
Υλικά για τη γέμιση
- Μυζήθρα ξινή
 
Εκτέλεση
Σε μια λεκανίδα ρίχνουμε το αλεύρι και κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο. Προσθέτουμε το αλάτι, τη ρακή, το λάδι και το νερό, ζυμώνουμε τα υλικά και κάνουμε ένα ζυμάρι κανονικό.
 
Αφήνουμε τη ζύμη να ξερκουραστεί για 1 ώρα σκεπασμένη. Σε μια άλλη λεκανίδα θρυμματίζουμε με το χέρι μας τη ξινή μυζήθρα. Σε αλευρωμένο πάγκο ή σοφρά ανοίγουμε με το ξυλίκι μεγάλο λεπτό φύλλο και με ένα μαχαίρι κάνουμε λωρίδες.
 
Βάζουμε στη μέση κάθε λωρίδας μυζήθρα ξινή και κλείνουμε το φύλλο κι από τις δύο πλευρές σε ρολό. Τυλίγουμε γύρω γύρω σε σχήμα κυκλικό (σαν σαρίκι). Τις σερβίρουμε με μέλι ή σκέτες.

Περισσότερα...

07/06/2023
Food Safety Tips
15/05/2023
Energy Balls - Littlehands_blw
13/04/2023
Αυγά Πασχαλινά με φυσικά χρώματα
12/10/2022
Σοκολατένια Muffin - Littlehands_blw
31/08/2022
Energy balls - The_coook
31/08/2022
Σουβλάκια Φρούτων & Λαχανικών - The_coook
01/07/2022
Μπρουσκέτες με τονοσαλάτα - The_coook

ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
ΑΡ.Γ.Ε.ΜΗ 77088727000

 
© 2023 - Χαλκιαδάκης
Digital Marketing by Baked
×
Δες αν κέρδισες