EN

Σαρικόπιτες

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
06/02/2018
Aπό τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μεσοχωρίου
 
Υλικά
- 1 κιλό αλεύρι
- 1 κρασοπότηρο λάδι
- 2 ρακοπότηρα ρακή
- Αλάτι
 
Υλικά για τη γέμιση
- Μυζήθρα ξινή
 
Εκτέλεση
Σε μια λεκανίδα ρίχνουμε το αλεύρι και κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο. Προσθέτουμε το αλάτι, τη ρακή, το λάδι και το νερό, ζυμώνουμε τα υλικά και κάνουμε ένα ζυμάρι κανονικό.
 
Αφήνουμε τη ζύμη να ξερκουραστεί για 1 ώρα σκεπασμένη. Σε μια άλλη λεκανίδα θρυμματίζουμε με το χέρι μας τη ξινή μυζήθρα. Σε αλευρωμένο πάγκο ή σοφρά ανοίγουμε με το ξυλίκι μεγάλο λεπτό φύλλο και με ένα μαχαίρι κάνουμε λωρίδες.
 
Βάζουμε στη μέση κάθε λωρίδας μυζήθρα ξινή και κλείνουμε το φύλλο κι από τις δύο πλευρές σε ρολό. Τυλίγουμε γύρω γύρω σε σχήμα κυκλικό (σαν σαρίκι). Τις σερβίρουμε με μέλι ή σκέτες.

Περισσότερα...

18/05/2022
Crumble - The_coook
09/04/2022
Pancakes Φούρνου - The_coook
03/03/2022
Γαρίδες Σαγανάκι - The_coook
03/03/2022
Χταπόδι στιφάδο με μέλι - The_coook
11/02/2022
Κέικ Χαρούπι - The_coook
09/02/2022
Μοσχάρι Μπουργκινιόν - The_coook
20/12/2021
Χριστουγεννιάτικα Βαρκάκια - Εύα Παρακεντάκη
 
© 2022 - Χαλκιαδάκης
Site created by Baked
×
Δες αν κέρδισες