EN

Χοιρινό γιαχνί με αγριαγκινάρες

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
29/05/2018
Aπό τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νιπιδιτού
 
Υλικά
- 1-1/2 κιλό κρέας χοιρινό
- 1 κιλό αγριαγκινάρες
- 3 κρεμμύδια
- Λάδι
- 1 μεγάλο ματσάκι μάραθο
- 5-6 ντομάτες τριμμένες
- 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
- αλάτι
- πιπέρι
 
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις αγριαγκινάρες και κρατάμε το τρυφερό τους μέρος. Αφαιρούμε τα μυτερά αγκάθια που έχουν στην άκρη κάθε φύλου, βγάζουμε τη λεπτή εξωτερική μεμβράνη, τις πλένουμε καλά και τις μισοβράζουμε.
 
Στο τσικάλι ρίχνουμε το λάδι και όταν ζεσταθεί ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το μάραθο. Τσιγαρίζουμε για λίγο το κρεμμύδι, προσθέτουμε το κρέας και το αφήνουμε να τσιγαριστεί και αυτό.
 
Σβήνουμε με λευκό κρασί και αφήνουμε να πάρει 2-3 βράσεις. Προσθέτουμε τις αγριαγκινάρες(χωρίς το ζωμό τους), τη ντομάτα με το αλάτι και το πιπέρι και ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά(εάν χρειαστεί να συμπληρώσουμε νερό προσθέτουμε από τον ζωμό της αγριαγκινάρας) μέχρι να δέσει η σάλτσα.
 
Ελέγχουμε αν τα υλικά μας είναι ψημένα και σβήνουμε τη φωτιά.

Περισσότερα...

22/04/2021
Παραδοσιακή Μαγειρίτσα - Εύα Παρακεντάκη
22/04/2021
Λυχναράκια Καστρινά - Εύα Παρακεντάκη
22/04/2021
Αντικριστό Κρέας - Εύα Παρακεντάκη
22/04/2021
Αυγά πασχαλινά με φυσικά χρώματα - Εύα Παρακεντάκη
03/03/2021
Κρεατικά στον φούρνο: Τα μυστικά του σωστού ψησίματος - Εύα Παρακεντάκη
03/03/2021
Μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο & οδηγίες ψησίματος - Εύα Παρακεντάκη
02/03/2021
Φάβα με χταπόδι και καραμελωμένα κρεμμύδια - Εύα Παρακεντάκη
 
© 2021 - Χαλκιαδάκης
Site created by Baked
×
Δες αν κέρδισες