EN

Χοιρινό γιαχνί με αγριαγκινάρες

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
29/05/2018
Aπό τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νιπιδιτού
 
Υλικά
- 1-1/2 κιλό κρέας χοιρινό
- 1 κιλό αγριαγκινάρες
- 3 κρεμμύδια
- Λάδι
- 1 μεγάλο ματσάκι μάραθο
- 5-6 ντομάτες τριμμένες
- 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
- αλάτι
- πιπέρι
 
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις αγριαγκινάρες και κρατάμε το τρυφερό τους μέρος. Αφαιρούμε τα μυτερά αγκάθια που έχουν στην άκρη κάθε φύλου, βγάζουμε τη λεπτή εξωτερική μεμβράνη, τις πλένουμε καλά και τις μισοβράζουμε.
 
Στο τσικάλι ρίχνουμε το λάδι και όταν ζεσταθεί ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το μάραθο. Τσιγαρίζουμε για λίγο το κρεμμύδι, προσθέτουμε το κρέας και το αφήνουμε να τσιγαριστεί και αυτό.
 
Σβήνουμε με λευκό κρασί και αφήνουμε να πάρει 2-3 βράσεις. Προσθέτουμε τις αγριαγκινάρες(χωρίς το ζωμό τους), τη ντομάτα με το αλάτι και το πιπέρι και ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά(εάν χρειαστεί να συμπληρώσουμε νερό προσθέτουμε από τον ζωμό της αγριαγκινάρας) μέχρι να δέσει η σάλτσα.
 
Ελέγχουμε αν τα υλικά μας είναι ψημένα και σβήνουμε τη φωτιά.

Περισσότερα...

12/04/2018
Γάστριν
20/03/2018
Αρνάκι με μάραθο, ασκολύμπρους & σταμναγκάθι αυγολέμονο
20/03/2018
Πασχαλινά ψωμιά γαλατερά (τσουρέκια)
20/03/2018
Καλιτσούνια Λυχναράκια
21/02/2018
Καλυβιανό στιφάδο
06/02/2018
Σαρικόπιτες
 
© 2019 - Χαλκιαδάκης
×
Δες αν κέρδισες