EN

Χοιρινό γιαχνί με αγριαγκινάρες

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
29/05/2018
Aπό τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νιπιδιτού
 
Υλικά
- 1-1/2 κιλό κρέας χοιρινό
- 1 κιλό αγριαγκινάρες
- 3 κρεμμύδια
- Λάδι
- 1 μεγάλο ματσάκι μάραθο
- 5-6 ντομάτες τριμμένες
- 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
- αλάτι
- πιπέρι
 
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις αγριαγκινάρες και κρατάμε το τρυφερό τους μέρος. Αφαιρούμε τα μυτερά αγκάθια που έχουν στην άκρη κάθε φύλου, βγάζουμε τη λεπτή εξωτερική μεμβράνη, τις πλένουμε καλά και τις μισοβράζουμε.
 
Στο τσικάλι ρίχνουμε το λάδι και όταν ζεσταθεί ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το μάραθο. Τσιγαρίζουμε για λίγο το κρεμμύδι, προσθέτουμε το κρέας και το αφήνουμε να τσιγαριστεί και αυτό.
 
Σβήνουμε με λευκό κρασί και αφήνουμε να πάρει 2-3 βράσεις. Προσθέτουμε τις αγριαγκινάρες(χωρίς το ζωμό τους), τη ντομάτα με το αλάτι και το πιπέρι και ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά(εάν χρειαστεί να συμπληρώσουμε νερό προσθέτουμε από τον ζωμό της αγριαγκινάρας) μέχρι να δέσει η σάλτσα.
 
Ελέγχουμε αν τα υλικά μας είναι ψημένα και σβήνουμε τη φωτιά.

Περισσότερα...

11/08/2023
Καπρικό στον φούρνο του σπιτιού
13/06/2023
Καμμένο cheesecake των Βάσκων - Στέλιος Παρλιάρος
13/06/2023
Σοκολατόπιτα με σμέουρα - Στέλιος Παρλιάρος
13/06/2023
Μπάρες με βρώμη και μπανάνα - Στέλιος Παρλιάρος
07/06/2023
Food Safety Tips
15/05/2023
Energy Balls - Littlehands_blw
13/04/2023
Αυγά Πασχαλινά με φυσικά χρώματα

ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
ΑΡ.Γ.Ε.ΜΗ 77088727000

 
© 2023 - Χαλκιαδάκης
Digital Marketing by Baked
×
Δες αν κέρδισες