EN

Κορυφαία διάκριση Κυκλικής Οικονομίας για τα S/M Χαλκιαδάκης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
24/01/2022
Η διάκριση αφορά στο καινοτόμο πρόγραμμα διαχείρισης υπολειμμάτων τροφής που υλοποιείται σε συνεργασία με το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο!
 
Σημαντική διεθνής διάκριση για τα Super Market Χαλκιαδάκης -και για την Κρήτη- είναι η ανάδειξή τους σε μία από τις λίγες διεθνώς επιχειρήσεις-υποδείγματα στην εφαρμογή καινοτόμων δράσεων κυκλικής οικονομίας στον τομέα του λιανεμπορίου. Συγκεκριμένα, η Χαλκιαδάκης ΑΕ συγκαταλέγεται στις 3 επιχειρήσεις σε ελληνικό και τις 18 σε διεθνές επίπεδο που αποτελούν υποδειγματικές περιπτώσεις (case studies) επιχειρήσεων στον τομέα της εφαρμοσμένης κυκλικής οικονομίας. Η διάκριση αυτή ήρθε μέσα από την επιλογή και συμμετοχή τους  στην παγκόσμια έκδοση οδηγού για την κυκλική οικονομία του ECR (Efficient Consumer Response), ενός πολυεθνικού φορέα εταιρειών βιομηχανίας ταχέως κινούμενων καταναλωτικών προϊόντων και λιανεμπορίου με έδρα τις Βρυξέλλες. 
 
Το εγχειρίδιο αυτό απευθύνεται σε εταιρείες βιομηχανίας και λιανεμπορίου σε όλο τον κόσμο μέσω του ECR Community και έχει τίτλο: «A Global Review of Circular Economy Case Studies from the Retail & CPG Sector». Ο οδηγός αυτός, περιλαμβάνει 18 παγκόσμια case- studies – μεταξύ αυτών και τρία από την Ελλάδα, εκ των οποίων το ένα αποτελεί η συνεργασία της Κρητικής εταιρείας Χαλκιαδάκης Α.Ε.  με το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο - σχετικά με δραστηριότητες κυκλικής οικονομίας σε τομείς όπως η συσκευασία, η διαχείριση απορριμμάτων, η σπατάλη τροφίμων και οι ψηφιακές λύσεις. Αυτή η παγκόσμια έκδοση του ECR Community έχει έναν ξεκάθαρο στόχο, να παρέχει γνώση στα στελέχη που εμπλέκονται στην ανάπτυξη και υλοποίηση στρατηγικών κυκλικής οικονομίας σε εταιρείες λιανεμπορίου και βιομηχανίας παραγωγής καταναλωτικών αγαθών.
 
Μπορείτε να βρείτε τον οδηγό στο παρακάτω link:
ECR Community | EfficienAt Consumer Response.
 
Η διάκριση των SM Χαλκιαδάκης αφορά στον τομέα της διαχείρισης υπολειμμάτων τροφής (food waste), ένα από τα πιο κρίσιμα κομμάτια της κυκλικής οικονομίας σε παγκόσμια κλίμακα. Αντικείμενο της αξιολόγησης υπήρξε η εφαρμογή διαδικασιών αξιοποίησης των μη εμπορεύσιμων προϊόντων μαναβικής από τα καταστήματα Χαλκιαδάκης, που υλοποιείται σε συνεργασία με το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο (ΕΛΜΕΠΑ).
 
Πιο συγκεκριμένα, τα SM Χαλκιαδάκης εφαρμόζουν σε στενή συνεργασία με την ομάδα του καθηγητή και Αντιπρύτανη Οικονομικών, Προγραμματισμού & Ανάπτυξης του ΕΛΜΕΠΑ κ. Θρασύβουλου Μανιού διαδικασίες αξιοποίησης για τα υπολείμματα των μανάβικων σε μεγάλα καταστήματα τους. Σκοπός είναι η παραγωγή τόσο ζωοτροφών, όσο και εδαφοβελτιωτικού υλικού (compost). Ειδικά για τη δεύτερη περίπτωση, έχουν τοποθετηθεί κάδοι κομποστοποίησης, ενώ το compost, το οποίο είναι εξαιρετικής ποιότητας, χρησιμοποιείται για τη φροντίδα των φυτών σε εγκαταστάσεις της εταιρείας, αλλά και για τις φυτεύσεις νέων δένδρων και φυτών από παιδιά και τους γονείς τους σε σύμπραξη με δήμους της Κρήτης! Πρόκειται για μια απόλυτα ολοκληρωμένη διαδικασία αξιοποίησης των υπολειμμάτων τροφής με τη βέλτιστη πρακτική εμπλοκής των παιδιών στην προσπάθεια φροντίδας για το περιβάλλον.
 
Η διάκριση αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική για εμάς στα SM Χαλκιαδάκης, γιατί επιβεβαιώνει ότι οι πολύπλευρες προσπάθειές μας για την αλλαγή στάσης όλων σε κρίσιμους τομείς για το περιβάλλον, αποδίδουν. Προσπάθειες που όχι μόνο θα συνεχίσουμε, αλλά και θα διευρύνουμε, όπως για παράδειγμα στην παραγωγή τόνων βιολογικού compost από το σύνολο των υπολειμμάτων τροφής, οι πρώτες σημαντικές ποσότητες από το οποίο πρόκειται να διανεμηθούν στους μεγαλύτερους προμηθευτές μας για αγροτικά προϊόντα. 
 
Το περιβάλλον μας χρειάζεται όλους σήμερα, τα SM Χαλκιαδάκης πρωταγωνιστούν!
 
 
 

Περισσότερα...

07/06/2023
Έρχεται κύμα με πλούσια καλοκαιρινά δώρα!
31/05/2023
Κερδίστε 20 SUP & 20 Βάρκες - Έρχεται κύμα με καλοκαιρινά δώρα!
25/05/2023
Συνεργασία των S/M Χαλκιαδάκης με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών για την εκπαίδευση των εργαζομένων τους
16/05/2023
Ενεργοποίηση Έκπτωσης Αγορών σε ΑΜΕΑ, Τρίτεκνους & Πολύτεκνους
12/05/2023
Fitness Tips Για Μανούλες
12/05/2023
Συνεχίζεται η διπλάσια στήριξη για τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες
11/05/2023
Εορταστικές εκδηλώσεις για SUPER Μαμάδες!

ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
ΑΡ.Γ.Ε.ΜΗ 77088727000

 
© 2023 - Χαλκιαδάκης
Digital Marketing by Baked
×
Δες αν κέρδισες