EN

Η «Υπερηφάνεια» της νοστιμιάς

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
17/11/2021
 
 
 
ἀλλὰ καὶ ὣς ἐθέλω καὶ ἐέλδομαι ἤματα πάντα
οἴκαδέ τ᾽ ἐλθέμεναι καὶ νόστιμον ἦμαρ ἰδέσθαι*
Ομήρου Οδύσσεια, ε 219-220.
 
Νόστιμο θα πει κάθε τι ιδιαίτερα ευχάριστο στη γεύση. Γιατί όμως συνδέσαμε όσα μας αρέσει να γευόμαστε με την επιστροφή στην πατρίδα; Γιατί αυτό σημαίνει «νόστος», κι από εκεί προκύπτει το νόστιμο. Είναι εκείνο που μας μιλά για την επιστροφή στην αγαπημένη μας γη και στους δικούς μας ανθρώπους. Η σύνδεση ανάμεσα στην ευχάριστη γεύση και την αγαπημένη πατρίδα έγινε, γιατί η μνήμη είναι δεμένη με τη γεύση και την όσφρηση, όσο με καμιά άλλη αίσθηση. Και καμιά γεύση, καμιά μυρωδιά δεν είναι τόσο οικεία κι ευχάριστη, όσο εκείνες της γης που μας μεγάλωσε. Γι’ αυτό, κάθε νέα γεύση που μας αρέσει έρχεται να ονομαστεί έτσι, γίνεται αποδεκτή στην απαιτητική παρέα των αναμνήσεων της παιδικής μας ηλικίας.
 
Τόπος ξεχωριστός στη διαδρομή του ανθρώπου η Κρήτη, οι ομορφιές και οι γεύσεις της έχουν τραγουδηθεί από τα πιο αρχαία χρόνια κι ως σήμερα μαγεύουν όχι μόνο όσους την ξέρουν καλά, μα κι όσους τη γνωρίζουν για πρώτη φορά. Αυτές οι οικείες και χαρισματικές γεύσεις φτιάχνονται από ανθρώπους που δουλεύουν τη γη, δουλεύουν με τα ζώα, από ανθρώπους που συλλέγουν τις καλύτερες πρώτες ύλες και τους δίνουν μορφή, τις μεταποιούν σε προϊόντα για να φτάσουν στο τραπέζι της οικογένειάς μας, μέσα από τα κρητικά Super Market Χαλκιαδάκης, όπου ένα από τα πράγματα για τα οποία πασχίζουμε συνεχώς είναι να δώσουμε χώρο στον Κρητικό παραγωγό, να αναδείξουμε τα προϊόντα της Κρήτης. Γιατί νιώθουμε υπερηφάνεια για την καταγωγή μας, για τους συνεργάτες μας και για τα προϊόντα της δουλειάς τους.
 
Με την «Υπερηφάνεια», το πλαίσιο προβολής και προσφορών για τα κρητικά προϊόντα, τα SM Χαλκιαδάκης βάζουν στο κέντρο της προσοχής του καταναλωτή όσα οι Κρητικοί παραγωγοί μαστορεύουν. Κάθε λογής προϊόντα διατροφής της Κρήτης έρχονται διαδοχικά στο προσκήνιο, με σκοπό να τα γνωρίσουμε καλύτερα και να τα γευτούμε, να τα εντάξουμε στην καθημερινότητά μας και μέσα από αυτά να γνωρίσουμε και τους ανθρώπους που τα εμπνέονται και τα δημιουργούν.
 
Μέσα από τα προϊόντα μαθαίνουμε και τους ανθρώπους αυτούς, μαθαίνουμε τη δουλειά τους, στην πραγματικότητα μαθαίνουμε την ίδια την Κρήτη. Τι άλλο είναι η Κρήτη πέρα από τη γη και τους ανθρώπους, από τις γεύσεις και τις εμπειρίες, από τις μνήμες και τις αισθήσεις μας; Όλα αυτά φτιάχνουν μαζί την μεγάλη εικόνα της, την εικόνα που θέλουμε να προβάλουμε πάντα στα SM Χαλκιαδάκης. Η σημασία που αποδίδουμε στα κρητικά προϊόντα, η θέση που επιφυλάσσουμε στους Κρητικούς παραγωγούς δεν είναι στενά εμπορική, είναι πολλά περισσότερα, είναι κομμάτι από όσα είμαστε όλοι μας.
 
Βλέπουμε, λοιπόν, με υπερηφάνεια στη σκηνή στους Κρητικούς παραγωγούς, μικρούς και μεγάλους, με τοπική ή παγκρήτια παρουσία, αλλά πάντοτε με το ίδιο μεράκι και την ίδια φροντίδα για τα προϊόντα τους. Είναι οι άνθρωποι που επενδύουν στην παράδοση, με τη γνώση, τη φαντασία, τον κόπο τους για όσα μας αρέσει να γευόμαστε, και τους δίνεται η σημασία που τους αξίζει. Η νοστιμιά της Κρήτης, η ποιότητα της γεύσης και η ζεστασιά της μνήμης είναι δίπλα μας, σε κάθε κατάστημα Super Market Χαλκιαδάκης και μας περιμένει. Παραδοσιακή ταυτότητα, διατροφική απόλαυση, περιβαλλοντική συνείδηση μας οδηγούν στα προϊόντα της κρητικής παραγωγής.
 
Δίνουμε δύναμη στους Κρητικούς παραγωγούς, επιλέγουμε τη νοστιμιά της Κρήτης!
 
 
*Κι όμως εν γνώσει μου το θέλω και το επιθυμώ, απ᾽ το πρωί ως το βράδυ,
σπίτι μου να γυρίσω, να δω κι εγώ τη μέρα της επιστροφής.
(μτφ. Δ.Ν.Μαρωνίτης)

Περισσότερα...

07/06/2023
Έρχεται κύμα με πλούσια καλοκαιρινά δώρα!
31/05/2023
Κερδίστε 20 SUP & 20 Βάρκες - Έρχεται κύμα με καλοκαιρινά δώρα!
25/05/2023
Συνεργασία των S/M Χαλκιαδάκης με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών για την εκπαίδευση των εργαζομένων τους
16/05/2023
Ενεργοποίηση Έκπτωσης Αγορών σε ΑΜΕΑ, Τρίτεκνους & Πολύτεκνους
12/05/2023
Fitness Tips Για Μανούλες
12/05/2023
Συνεχίζεται η διπλάσια στήριξη για τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες
11/05/2023
Εορταστικές εκδηλώσεις για SUPER Μαμάδες!

ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
ΑΡ.Γ.Ε.ΜΗ 77088727000

 
© 2023 - Χαλκιαδάκης
Digital Marketing by Baked
×
Δες αν κέρδισες