EN

“ΜΙΛΑ! Είμαστε δίπλα σου!”

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
28/11/2022
 
Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών
 
 
Μία κάθε ώρα. Για όλο το 2021 μία γυναίκα στην Ελλάδα κατήγγειλε κάθε ώρα ότι έχει υποστεί βία από τον σύντροφό της. Συνολικά 8.776 καταγγελίες έγιναν στις αστυνομικές αρχές την προηγούμενη χρονιά, σημειώνοντας αύξηση πάνω από 50%*. Κι αν αυτό δείχνει ότι αυξάνονται σημαντικά τα επίπεδα συνειδητότητας, ότι οι γυναίκες τολμούν πολύ περισσότερο να βγάζουν στο φως τις συμπεριφορές βίας που υφίστανται, να καταγγέλλουν τα περιστατικά κακοποίησης και να μη συμβιβάζονται σε κακοποιητικές σχέσεις, παρόλα αυτά ο δρόμος για την απαλλαγή των γυναικών από τη βία παραμένει μακρύς.
 
Σε μια συγκυρία όπου -όπως αναφέρει η πιο πρόσφατη σχετική έκθεση- “η πανδημία έχει επηρεάσει καθοριστικά την αύξηση του φαινομένου της ενδοοικογενειακής και έμφυλης βίας”, χιλιάδες γυναίκες εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν ανάλογα φαινόμενα εντός και εκτός των σχέσεών τους. Και ενώ όλο και περισσότερες τα αποκαλύπτουν και εκθέτουν τους υπαίτιους αυτών των συμπεριφορών, εξίσου πολλές παραμένουν όσες αποδέχονται την αποσιώπηση, είτε γιατί νιώθουν αδύναμες ή εξαρτώμενες, είτε γιατί εκφοβίζονται συστηματικά. Για την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών (25 Νοεμβρίου) το μήνυμα προς όλες τις γυναίκες πρέπει να είναι ξεκάθαρο και να ακουστεί δυνατά: “Μίλα!”
 
Καμία γυναίκα δεν πρέπει να αποδέχεται τον φόβο, καμία δεν είναι μόνη και απροστάτευτη. Η πολιτεία, η αυτοδιοίκηση, η κοινωνία των πολιτών παρέχουν τρόπους και μέσα για να ξεπεραστούν τα ψεύτικα διλήμματα και οι αναστολές στην καταγγελία της βίας. Και στην Κρήτη, όπου δεν είναι άγνωστα τα περιστατικά κακοποιητικής συμπεριφοράς, υπάρχουν αντίστοιχες προσπάθειες και δομές υποστήριξης. Μία από αυτές οργανώνεται από τον Σύνδεσμο Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Ν. Ηρακλείου. Το έργο του στηρίζει ενεργά και η Χαλκιαδάκης ΑΕ.
 
Τα Super Market Χαλκιαδάκης, συνεχίζοντας με συνέπεια ανάλογες δράσεις που υλοποιούν εδώ και χρόνια, προχώρησαν στην ανακαίνιση του ξενώνα φιλοξενίας γυναικών-θυμάτων βίας του Συνδέσμου στο Ηράκλειο, ώστε να υπάρχει σε λειτουργία μία ακόμα δομή άμεσης υποδοχής και στήριξης για γυναίκες που τολμούν να αντιδράσουν αποφασιστικά στη βία που αντιμετωπίζουν. Γιατί ακριβώς καμία γυναίκα δεν πρέπει να νιώθει ότι δεν υπάρχει ελπίδα και βοήθεια απέναντι στην κακοποιητική βία οποιασδήποτε μορφής.
 
Παράλληλα, προωθείται καμπάνια αύξησης της εγρήγορσης και αντίδρασης των γυναικών απέναντι στη βία, μέσω της διανομής φυλλαδίων και της τοποθέτησης ενδεικτικών stickers σε γυναικείες τουαλέτες χώρων εστίασης και του γηπέδου του ΟΦΗ για την 24ωρη τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης του Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Ν. Ηρακλείου. Το διήμερο 25 και 26 Νοεμβρίου εργαζόμενοι των καταστημάτων SM Χαλκιαδάκης φορούσαν τη χαρακτηριστική πορτοκαλί κορδέλα για την Παγκόσμια Ημέρα, ενώ σε συνεργασία με εξειδικευμένους συνεργάτες του Συνδέσμου υλοποιήθηκε για το προσωπικό  της Χαλκιαδάκης ΑΕ στις 22 Νοεμβρίου ειδικό σεμινάριο αναγνώρισης και διαχείρισης περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας στην Ακαδημία Χαλκιαδάκης.
 
 
Επίσης, με τη συνεργασία της Eye Q creative media productions και της Guru Advertising, δημιουργήθηκε ένα σποτ για την ευαισθητοποίηση και παρακίνηση όλων προς το στόχο αυτό.
 
Κάθε μέρα, κάθε στιγμή γυναίκες εξακολουθούν να βρίσκονται στο στόχαστρο κακοποιητικών συμπεριφορών. Καμία τους δεν είναι μόνη, καμία δεν πρέπει να συνεχίσει να αποδέχεται τέτοιες συμπεριφορές. Κάθε γυναίκα που είναι θύμα βίας έχει τη στήριξη όλων μας για να την καταγγείλει. Μόνο αν βγει από το φάσμα της σιωπής μπορεί να απαλλαγεί. Γι’ αυτό, η διαρκής προτροπή πρέπει να είναι:
“Μίλα! Είμαστε δίπλα σου!”
 
Δείτε το σποτ εδώ:
 
 
 
 
 
* 3η Ετήσια Έκθεση για τη Βία κατά των Γυναικών, Γενική Γραμματεία Δημογραφικής & Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, Αθήνα, Νοέμβριος 2022

Περισσότερα...

07/06/2023
Έρχεται κύμα με πλούσια καλοκαιρινά δώρα!
31/05/2023
Κερδίστε 20 SUP & 20 Βάρκες - Έρχεται κύμα με καλοκαιρινά δώρα!
25/05/2023
Συνεργασία των S/M Χαλκιαδάκης με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών για την εκπαίδευση των εργαζομένων τους
16/05/2023
Ενεργοποίηση Έκπτωσης Αγορών σε ΑΜΕΑ, Τρίτεκνους & Πολύτεκνους
12/05/2023
Fitness Tips Για Μανούλες
12/05/2023
Συνεχίζεται η διπλάσια στήριξη για τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες
11/05/2023
Εορταστικές εκδηλώσεις για SUPER Μαμάδες!

ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
ΑΡ.Γ.Ε.ΜΗ 77088727000

 
© 2023 - Χαλκιαδάκης
Digital Marketing by Baked
×
Δες αν κέρδισες