Αυγά πασχαλινά με φυσικά χρώματα
Κόκκινα αυγά
2 πατζάρια
10 αυγά
1 φλ. Κόκκινο ξίδι
1 λίτρο
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα αυγά μαζί με 2 κεφάλια παντζάριου, κομμένα σε μικρούς κύβους και το νερό μέχρι να καλυφθούν. Μετά τα 20 λεπτά χαμηλού βρασμού, σβήνουμε τη φωτιά, και προσθέτουμε μισό φλιτζάνι ξύδι. Παραμένουν στο ζουμί για ένα 6ωρο.
Κίτρινα αυγά
50 γρ. κουρκουμάς
10 αυγά
Μισό φλ. κόκκινο ξίδι
1 λίτρο
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα αυγά μαζί με τον κουρκουμά και το νερό μέχρι να καλυφθούν . Μετά τα 20 λεπτά χαμηλού βρασμού, σβήνουμε τη φωτιά, και προσθέτουμε μισό φλιτζάνι ξύδι. Παραμένουν στο ζουμί για ένα 6ωρο.
Αυγά με κρεμμυδόφυλλα
10 αυγά 2-3 χούφτες κρεμμυδοφυλλα από κόκκινα κρεμμύδια
μισό φλ. κόκκινο ξίδι
1 λίτρο
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα κρεμμυδόφυλλα μαζί με το ξίδι και το νερό για 10 λεπτά, όσο πιο πολλές οι φλούδες τόσο πιο έντονο και σκούρο το χρώμα.Στη συνέχιεα βάζουμε αβγά και νερό αν χρειαστεί για να καλυφθούν. Τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για 20 λεπτά σε χαμήλή φωτιά, αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε τα αυγά μέχρι να πάρουν το επιθυμητό χρώμα.