EN

Σοκολατένιες μπάρες χωρίς ζάχαρη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
07/09/2020
Υλικά

✔50 γρ. κακάο
✔200 γρ. κουβερτούρα με στέβια
✔Χυμό από ένα πορτοκάλι και ξύσμα
✔150 γρ. μέλι
✔150 γρ. βρώμη
✔100 γρ. καρύδια
✔100 γρ. φουντούκια
✔100 γρ. κράνμπερις
 
 
Εκτέλεση

• Λιώνουμε την κουβερτούρα με το χυμό πορτοκάλι και το ξύσμα και το μέλι σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων.
• Στο μπλέντερ χτυπάμε τη βρώμη μέχρι να γίνει σκόνη και τη μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
• Χτυπάμε τους ξηρούς καρπούς και τους ρίχνουμε και αυτούς στο μπολ με τη βρώμη.
• Προσθέτουμε τα κράνμπερις, το κακάο και ανακατεύουμε.
• Στο μπολ με τη λιωμένη σοκολάτα ρίχνουμε όλα τα συστατικά.
• Ανακατεύουμε το μίγμα με ένα κουτάλι.
• Σε μία φόρμα 10x30 εκ. τοποθετούμε μία μεμβράνη και μεταφέρουμε το μείγμα. Το καλύπτουμε με τη μεμβράνη και το απλώνουμε ομοιόμορφα. 
• Μεταφέρουμε το μείγμα στο ψυγείο για 3 ώρες μέχρι να σφίξει.
• Όταν το μείγμα είναι έτοιμο κόβουμε τις μπάρες στο σχήμα που θέλουμε και τις τυλίγουμε σε αντικολλητικό χαρτί.
 
Επιμέλεια κειμένου: Σεβίνα Μαστρογιάννη - Διαιτολόγος 
 
Καλή σχολική χρονιά! 

Περισσότερα...

22/04/2021
Παραδοσιακή Μαγειρίτσα - Εύα Παρακεντάκη
22/04/2021
Λυχναράκια Καστρινά - Εύα Παρακεντάκη
22/04/2021
Αντικριστό Κρέας - Εύα Παρακεντάκη
22/04/2021
Αυγά πασχαλινά με φυσικά χρώματα - Εύα Παρακεντάκη
03/03/2021
Κρεατικά στον φούρνο: Τα μυστικά του σωστού ψησίματος - Εύα Παρακεντάκη
03/03/2021
Μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο & οδηγίες ψησίματος - Εύα Παρακεντάκη
02/03/2021
Φάβα με χταπόδι και καραμελωμένα κρεμμύδια - Εύα Παρακεντάκη
 
© 2021 - Χαλκιαδάκης
Site created by Baked
×
Δες αν κέρδισες