EN

Σοκολατόπιτα με σμέουρα - Στέλιος Παρλιάρος

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
13/06/2023
Σοκολατόπιτα με σμέουρα από τον Στέλιο Παρλιάρο!
 
Υλικά: 
  • 400 γρ. σοκολάτα 60-65%
  • 400 γρ. βούτυρο Lurpak 
  • 8 αυγά (400 γρ.)
  • 300 γρ. ζάχαρη κατά προτίμηση καστανή 
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
Υλικά για τη σως: 
  • 500γρ. (καθαρό βάρος) σμέουρα φρέσκα ή κατεψυγμένα πολτοποιημένα και σουρωμένα
  • 50γρ. ζάχαρη
  • Φρέσκα σμέουρα για διακόσμηση
 
Εκτέλεση: 
 
Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί προσέχοντας να μην ανεβάσουμε πολύ τη θερμοκρασία και την κάψουμε. Σε ένα μπολ σπάμε τα αυγά προσθέτομε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη. Ενσωματώνουμε σε αυτά τη λιωμένη σοκολάτα και το βούτυρο, ανακατεύουμε και προσθέτουμε και το αλεύρι το οποίο έχουμε πριν κοσκινίσει. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 22 εκ. και ύψους 5 εκ. αδειάζουμε σε αυτό το μείγμα. 
 
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180o C για 15 με 20 λεπτά. Κατεβάζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 150-160ο C και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά. Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Ξεφορμάρουμε σε μια πατέλα και σερβίρουμε γαρνίτοντας με φρέσκα σμέουρα και τη σως. 
 

Περισσότερα...

11/08/2023
Καπρικό στον φούρνο του σπιτιού
13/06/2023
Καμμένο cheesecake των Βάσκων - Στέλιος Παρλιάρος
13/06/2023
Μπάρες με βρώμη και μπανάνα - Στέλιος Παρλιάρος
07/06/2023
Food Safety Tips
15/05/2023
Energy Balls - Littlehands_blw
13/04/2023
Αυγά Πασχαλινά με φυσικά χρώματα

ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
ΑΡ.Γ.Ε.ΜΗ 77088727000

 
© 2023 - Χαλκιαδάκης
Digital Marketing by Baked
×
Δες αν κέρδισες