EN

Φάβα με χταπόδι και καραμελωμένα κρεμμύδια - Εύα Παρακεντάκη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
02/03/2021
Εκτέλεση χταπόδι

Βάζουμε μία κατσαρόλα πάνω στη φωτιά για να ζεσταθεί καλά και ρίχνουμε μέσα το χταπόδι και ‘όλα τα υλικά.Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε το χταπόδι για 1 ώρα περίπου. Τέλος τρίβουμε το πιπέρι και αλατίζουμε αφού δοκιμάσουμε πρώτα. 
 
Εκτέλεση φάβα
 
Ξεπλένουμε καλά τη φάβα, 2-3 φορές.Βάζουμε τη φάβα σε μια κατσαρόλα με 1 λίτρο νερό .Μόλις πάρει βράση, ανακατεύουμε τακτικά, την ξαφρίζουμε και προσθέτουμε το αλάτι και τα κρεμμύδια. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη φάβα να βράσει μέχρι μαλακώσει ,να χυλώσει και να πήξει. Τέλος, λιώνουμε τη φάβα τα κρεμμύδια με μπίμερ ή μούλτι και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.

Περισσότερα...

22/04/2021
Παραδοσιακή Μαγειρίτσα - Εύα Παρακεντάκη
22/04/2021
Λυχναράκια Καστρινά - Εύα Παρακεντάκη
22/04/2021
Αντικριστό Κρέας - Εύα Παρακεντάκη
22/04/2021
Αυγά πασχαλινά με φυσικά χρώματα - Εύα Παρακεντάκη
03/03/2021
Κρεατικά στον φούρνο: Τα μυστικά του σωστού ψησίματος - Εύα Παρακεντάκη
03/03/2021
Μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο & οδηγίες ψησίματος - Εύα Παρακεντάκη
 
© 2021 - Χαλκιαδάκης
Site created by Baked
×
Δες αν κέρδισες