EN

Φάβα με χταπόδι και καραμελωμένα κρεμμύδια - Εύα Παρακεντάκη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
02/03/2021
Εκτέλεση χταπόδι

Βάζουμε μία κατσαρόλα πάνω στη φωτιά για να ζεσταθεί καλά και ρίχνουμε μέσα το χταπόδι και ‘όλα τα υλικά.Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε το χταπόδι για 1 ώρα περίπου. Τέλος τρίβουμε το πιπέρι και αλατίζουμε αφού δοκιμάσουμε πρώτα. 
 
Εκτέλεση φάβα
 
Ξεπλένουμε καλά τη φάβα, 2-3 φορές.Βάζουμε τη φάβα σε μια κατσαρόλα με 1 λίτρο νερό .Μόλις πάρει βράση, ανακατεύουμε τακτικά, την ξαφρίζουμε και προσθέτουμε το αλάτι και τα κρεμμύδια. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη φάβα να βράσει μέχρι μαλακώσει ,να χυλώσει και να πήξει. Τέλος, λιώνουμε τη φάβα τα κρεμμύδια με μπίμερ ή μούλτι και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.

Περισσότερα...

18/05/2022
Crumble - The_coook
09/04/2022
Pancakes Φούρνου - The_coook
03/03/2022
Γαρίδες Σαγανάκι - The_coook
03/03/2022
Χταπόδι στιφάδο με μέλι - The_coook
11/02/2022
Κέικ Χαρούπι - The_coook
09/02/2022
Μοσχάρι Μπουργκινιόν - The_coook
20/12/2021
Χριστουγεννιάτικα Βαρκάκια - Εύα Παρακεντάκη
 
© 2022 - Χαλκιαδάκης
Site created by Baked
×
Δες αν κέρδισες