EN

Γιορτινό Ζεστό Κρασί - Εύα Παρακεντάκη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
20/12/2021
Υλικά συνταγής:
 
  • 1 λίτρο Syrah
  • 200ml μαυροδάφνη
  • 200ml κονιάκ
  • 1 πορτοκάλι
  • 3 αστεροειδείς γλυκάνισους
  • 3 ξυλαράκια κανέλα
  • 300ml μέλι
  • Φλούδα από 1 λεμόνι
  • 2-3 μοσχοκάρφια
  • 1 ρόδι
 
Εκτέλεση: 
 
Σε μία κατσαρόλα με σβηστό το μάτι βάζουμε όλα τα υλικά ξεκινώντας από τα οινοπνευματώδη. Λίγο πριν βράσει το μείγμα μας -δεν πρέπει να βράσει για να μην εξατμιστεί το αλκοόλ- μόνο να ζεσταθεί, σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το μέλι.
 
Ανακατεύουμε να λιώσει το μέλι και σερβίρουμε ζεστό με ότι έχει μέσα το κρασί μας σε κάθε ποτήρι, πορτοκάλι, κανέλα, γλυκάνισο, μοσχοκάρφια. Στο τέλος, αφού σερβίρουμε, βάζουμε και σπόρους ροδιού!

Περισσότερα...

31/08/2022
Energy balls - The_coook
31/08/2022
Σουβλάκια Φρούτων & Λαχανικών - The_coook
01/07/2022
Μπρουσκέτες με τονοσαλάτα - The_coook
18/05/2022
Crumble - The_coook
09/04/2022
Pancakes Φούρνου - The_coook
03/03/2022
Γαρίδες Σαγανάκι - The_coook
03/03/2022
Χταπόδι στιφάδο με μέλι - The_coook
 
© 2022 - Χαλκιαδάκης
Site created by Baked
×
Δες αν κέρδισες