EN

Κορμός με φρέσκια μυζήθρα και εσπεριδοειδή - Εύα Παρακεντάκη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
02/12/2020
Κορμός με φρέσκια μυζήθρα και εσπεριδοειδή 
 
Για το παντεσπάνι:
 
5 αυγά 
3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη 
1 φλ. τσαγιού φαρίνα απ
1 βανίλια 
1 πρέζα αλάτι 
2 κ.σ. κονιάκ 
 
Ξύσματα
 ½ πορτοκάλι
 ½ Lime
 ½ μανταρίνι
 ¼  περγαμόντο
 
Για την Κρέμα:
 
250 γρ φρέσκια μυζήθρα
250 ml κρέμα γάλακτος
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1 σφηνάκι λικέρ πορτοκάλι Λικέρ πορτοκάλι ή λεμόνι ή περγαμόντο
 
Για την επικάλυψη:
 
100 γρ.  σοκολάτα της αρεσκείας σας
Γλυκό κουταλιού πορτοκάλι ή άλλων εσπεριδοειδών
Κροκάν αμυγδάλου
 
Εκτέλεση για το παντεσπάνι: 
 
Σπάμε τα αυγά στον κάδο του μίξερ μας, βάζουμε το αλάτι, τη βανίλια και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε για 10΄, να φουσκώσουν και να γίνουν μία κρέμα. Βγάζουμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε σιγά σιγά τα ξύσματα και το αλεύρι το οποίο το έχουμε κοσκινίσει δύο φορές και το κονιάκ. Διπλώνουμε απαλά το μείγμα με μία μαρίζ, με προσοχή, ευγενικά για να μην χάσουμε τον όγκο του μείγματος.
Βουτυρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου και στρώνουμε μία λαδόκολλα την οποία και βουτυρώνουμε. Αδειάζουμε το μείγμα μέσα και το απλώνουμε καλά, να έχει το ίδιο πάχος παντού.
Το ψήνουμε στους 200°C για 12΄(αναλόγως τον φούρνο). 
Όσο είναι ακόμα ζεστό απλώνουμε μία λαδόκολλα στο τραπέζι  και την πασπαλίζουμε με κρυσταλλική ζάχαρη. Βάζουμε επάνω το ψημένο παντεσπάνι. Το κάνουμε ρολό με τη βοήθεια της λαδόκολλας και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. 
 
Εκτέλεση για την κρέμα
Κτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη.
Όταν αρχίσει να πήζει, προσθέτουμε όλα τα άλλα υλικά την μυζήθρα που την έχουμε λιώσει με λίγο κρέμα γάλακτος και το λικέρ .
Αναμιγνύουμε καλά.
 
Στήσιμο κορμού
Ανοίγουμε το παντεσπάνι αφού κρυώσει και απλώνουμε την κρέμα φρέσκιας μυζήθρας σε όλο παντεσπάνι. Με τη βοήθεια της λαδόκολλας τυλίγουμε σε ρολό. Το βάζουμε τυλιγμένο με την λαδόκολλα στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί το σχήμα του μέχρι να κρυώσει. Το περιχύνουμε με γραμμούλες σοκολάτας που έχουμε λιώσει απλά στο μπεν μαρί. Βάζουμε μπόλικη άχνη ζάχαρη και γαρνίρουμε  με γλυκά του κουταλιού από εσπεριδοειδή που  έχουμε στραγγίσει  καλά από το σιρόπι  και τα έχουμε κόψει σε μικρά καρεδάκια. Πασπαλίζουμε  με κροκάν αμυγδάλου.

Περισσότερα...

03/03/2021
Κρεατικά στον φούρνο: Τα μυστικά του σωστού ψησίματος - Εύα Παρακεντάκη
03/03/2021
Μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο & οδηγίες ψησίματος - Εύα Παρακεντάκη
02/03/2021
Φάβα με χταπόδι και καραμελωμένα κρεμμύδια - Εύα Παρακεντάκη
02/03/2021
Σαλάτα με μαυρομάτικα - Εύα Παρακεντάκη
02/03/2021
Γαριδοκεφτέδες στον φούρνο - Εύα Παρακεντάκη
02/03/2021
Τα μυστικά του καλού ψήστη - Μ. Κουτεντάκης - Ποιοτικό Κρέας
02/03/2021
Τα μυστικά του καλού ψήστη - Κ. Καργάκης - Σωστός τρόπος ψησίματος
 
© 2021 - Χαλκιαδάκης
Site created by Baked
×
Δες αν κέρδισες