EN

Λυχναράκια Καστρινά - Εύα Παρακεντάκη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
22/04/2021
Λυχναράκια Καστρινά

Ζύμη
1 φλ.ελαιόλαδο 1 φλ. γιαούρτι 1 αυγό 3 κ.γ μπέικιν πάουντερ 1 ½  φλιτζάνι  ζάχαρη περίπου ένα κιλό αλεύρι μαλακό ξύσμα από 1 πορτοκάλι χυμό από ένα πορτοκάλι
 
Γέμιση
1 κιλό φρέσκο ανθότυρο (μυζήθρα) 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη 2 αυγά 1 κ.γ κανέλα

Εκτέλεση

Ζύμη
Ρίχνουμε το λάδι το αυγό την ζάχαρη το πορτοκάλι το ξύσμα, το γιαούρτι, προσθέτω το μπέικιν και σιγά σιγά το αλεύρι ανακατεύω με το χέρι.Αφού δημιουργήσω μία μαλακή, εύπλαστη ζύμη την αφήνω να ξεκουραστεί για μισή ώρα.

Γέμιση
Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και μαλάσουμε με τα χέρια ή ένα πιρούνι ώστε να γίνει κρέμα.
Ανοίγουμε φύλλο περίπου 3 χιλιοστών και παίρνουμε ένα πιατάκι του  ελληνικού καφέ ή ένα στρογγυλό κουπάτ και κόβουμε στρογγυλά φυλλαράκια. Βάζουμε μία κουταλιά από την γέμιση και ύστερα τσιμπητά κλείνουμε το λυχναράκι. Τα τσιμπήματα πρέπει να είναι 9-11. Αλείφουμε με αυγό όλο το λυχναράκι και τη γέμιση. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 20 περίπου λεπτά.
 

Περισσότερα...

11/08/2023
Καπρικό στον φούρνο του σπιτιού
13/06/2023
Καμμένο cheesecake των Βάσκων - Στέλιος Παρλιάρος
13/06/2023
Σοκολατόπιτα με σμέουρα - Στέλιος Παρλιάρος
13/06/2023
Μπάρες με βρώμη και μπανάνα - Στέλιος Παρλιάρος
07/06/2023
Food Safety Tips
15/05/2023
Energy Balls - Littlehands_blw
13/04/2023
Αυγά Πασχαλινά με φυσικά χρώματα

ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
ΑΡ.Γ.Ε.ΜΗ 77088727000

 
© 2023 - Χαλκιαδάκης
Digital Marketing by Baked
×
Δες αν κέρδισες