EN

Λυχναράκια Καστρινά - Εύα Παρακεντάκη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
22/04/2021
Λυχναράκια Καστρινά

Ζύμη
1 φλ.ελαιόλαδο 1 φλ. γιαούρτι 1 αυγό 3 κ.γ μπέικιν πάουντερ 1 ½  φλιτζάνι  ζάχαρη περίπου ένα κιλό αλεύρι μαλακό ξύσμα από 1 πορτοκάλι χυμό από ένα πορτοκάλι
 
Γέμιση
1 κιλό φρέσκο ανθότυρο (μυζήθρα) 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη 2 αυγά 1 κ.γ κανέλα

Εκτέλεση

Ζύμη
Ρίχνουμε το λάδι το αυγό την ζάχαρη το πορτοκάλι το ξύσμα, το γιαούρτι, προσθέτω το μπέικιν και σιγά σιγά το αλεύρι ανακατεύω με το χέρι.Αφού δημιουργήσω μία μαλακή, εύπλαστη ζύμη την αφήνω να ξεκουραστεί για μισή ώρα.

Γέμιση
Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και μαλάσουμε με τα χέρια ή ένα πιρούνι ώστε να γίνει κρέμα.
Ανοίγουμε φύλλο περίπου 3 χιλιοστών και παίρνουμε ένα πιατάκι του  ελληνικού καφέ ή ένα στρογγυλό κουπάτ και κόβουμε στρογγυλά φυλλαράκια. Βάζουμε μία κουταλιά από την γέμιση και ύστερα τσιμπητά κλείνουμε το λυχναράκι. Τα τσιμπήματα πρέπει να είναι 9-11. Αλείφουμε με αυγό όλο το λυχναράκι και τη γέμιση. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 20 περίπου λεπτά.
 

Περισσότερα...

12/10/2022
Σοκολατένια Muffin - Littlehands_blw
31/08/2022
Energy balls - The_coook
31/08/2022
Σουβλάκια Φρούτων & Λαχανικών - The_coook
01/07/2022
Μπρουσκέτες με τονοσαλάτα - The_coook
18/05/2022
Crumble - The_coook
09/04/2022
Pancakes Φούρνου - The_coook
03/03/2022
Γαρίδες Σαγανάκι - The_coook

ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
ΑΡ.Γ.Ε.ΜΗ 77088727000

 
© 2022 - Χαλκιαδάκης
Site created by Baked
×
Δες αν κέρδισες