EN

Λυχναράκια Καστρινά - Εύα Παρακεντάκη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
22/04/2021
Λυχναράκια Καστρινά

Ζύμη
1 φλ.ελαιόλαδο 1 φλ. γιαούρτι 1 αυγό 3 κ.γ μπέικιν πάουντερ 1 ½  φλιτζάνι  ζάχαρη περίπου ένα κιλό αλεύρι μαλακό ξύσμα από 1 πορτοκάλι χυμό από ένα πορτοκάλι
 
Γέμιση
1 κιλό φρέσκο ανθότυρο (μυζήθρα) 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη 2 αυγά 1 κ.γ κανέλα

Εκτέλεση

Ζύμη
Ρίχνουμε το λάδι το αυγό την ζάχαρη το πορτοκάλι το ξύσμα, το γιαούρτι, προσθέτω το μπέικιν και σιγά σιγά το αλεύρι ανακατεύω με το χέρι.Αφού δημιουργήσω μία μαλακή, εύπλαστη ζύμη την αφήνω να ξεκουραστεί για μισή ώρα.

Γέμιση
Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και μαλάσουμε με τα χέρια ή ένα πιρούνι ώστε να γίνει κρέμα.
Ανοίγουμε φύλλο περίπου 3 χιλιοστών και παίρνουμε ένα πιατάκι του  ελληνικού καφέ ή ένα στρογγυλό κουπάτ και κόβουμε στρογγυλά φυλλαράκια. Βάζουμε μία κουταλιά από την γέμιση και ύστερα τσιμπητά κλείνουμε το λυχναράκι. Τα τσιμπήματα πρέπει να είναι 9-11. Αλείφουμε με αυγό όλο το λυχναράκι και τη γέμιση. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 20 περίπου λεπτά.
 

Περισσότερα...

18/05/2022
Crumble - The_coook
09/04/2022
Pancakes Φούρνου - The_coook
03/03/2022
Γαρίδες Σαγανάκι - The_coook
03/03/2022
Χταπόδι στιφάδο με μέλι - The_coook
11/02/2022
Κέικ Χαρούπι - The_coook
09/02/2022
Μοσχάρι Μπουργκινιόν - The_coook
20/12/2021
Χριστουγεννιάτικα Βαρκάκια - Εύα Παρακεντάκη
 
© 2022 - Χαλκιαδάκης
Site created by Baked
×
Δες αν κέρδισες