EN

Παραδοσιακή Μαγειρίτσα - Εύα Παρακεντάκη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
22/04/2021
Παραδοσιακή μαγειρίτσα

Υλικά
1 αρνίσια συκωταριά γύρω στο 1 κιλό
250 γρ. έντερα 
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
5-6  φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
Τα τρυφερά φύλλα από 4 μαρούλια περίπου 800 γρ.
1 ματσάκι άνηθο
1 φλ. Ελαιόλαδο
250 γρ. ζεστό νερό
3 αβγά
Χυμό από 1 με 1 ½ λεμόνι
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τη συκωταριά και καθαρίζουμε τα έντερα ,τα βουτάμε σε παγωμένο,άφθονο αλατισμένο νερό να βράσει. Από την στιγμή που θα πάρουν βράση, τα βράζουμε  10 λεπτά. Τα αφαιρούμε από το νερό και τα ψιλοκόβουμε όλα μαζί, σε ένα μέγεθος το κάθε κομματάκι ½ εκ.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε  τα τριμμένα ξερά κρεμμύδια, τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια και τη ψιλοκομμένη συκωταριά με τα εντεράκια τουλάχιστον για 7-8 λεπτά. Προσθέτουμε 250 γρ.  ζεστό νερό. Και αφήνουμε να πάρει βράση όπου μαγειρεύουμε για 15 λεπτά περίπου.Χοντροκόβουμε  τα φύλλα μαρουλιού.
Τα ρίχνουμε μέσα στη κατσαρόλα και τα πιέζουμε λίγο για να χωρέσουν,σκεπάζουμε και  τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 7-10 λεπτά, ξεσκεπάζουμε και τα ανακατεύουμε καλά. Τα σκεπάζουεμ πάλι και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για περίπου ½ ώρα.
Εμείς μπορούμε να ετοιμάσουμε το αυγολέμονο.  Χτυπάμε τα αυγά μέχρι να ασπρίσουν, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και στο τέλος προσθέτουμε ζουμί από τη κατσαρόλα μας. Αδειάζουμε το αβγολέμονο μέσα στη μαγειρίτσα, ανακατεύουμε καλά, ρίχνουμε φρεσκτριμμένο πιπέρι και τον ψιλοκομμένο άνηθο.
Ένα ανακάτεμα ακόμα και σερβίρουμε.

Περισσότερα...

22/04/2021
Λυχναράκια Καστρινά - Εύα Παρακεντάκη
22/04/2021
Αντικριστό Κρέας - Εύα Παρακεντάκη
22/04/2021
Αυγά πασχαλινά με φυσικά χρώματα - Εύα Παρακεντάκη
03/03/2021
Κρεατικά στον φούρνο: Τα μυστικά του σωστού ψησίματος - Εύα Παρακεντάκη
03/03/2021
Μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο & οδηγίες ψησίματος - Εύα Παρακεντάκη
02/03/2021
Φάβα με χταπόδι και καραμελωμένα κρεμμύδια - Εύα Παρακεντάκη
 
© 2021 - Χαλκιαδάκης
Site created by Baked
×
Δες αν κέρδισες