EN

Ντομάτες

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
22/05/2020
Σήμερα, στο φαγητό μας βάζουμε φρέσκιες και -το πιο σημαντικό- τοπικής παραγωγής ντομάτες.
Οι ντομάτες εκτός από το ωραίο κόκκινο χρώμα που μπορούν να χαρίσουν στο φαγητό, δίνουν και ευεργετικές ιδιότητες στον οργανισμό!

Ένα από τα πολλά οφέλη που έχει η ντομάτα για την υγεία, είναι το λυκοπένιο με την ισχυρή αντιοξειδωτική δράση που παρέχεται στον οργανισμό.

Μελέτες έχουν δείξει ότι η ντομάτα μπορεί να δράσει και ως προβιοτικό, δηλαδή να ενισχύσει τις ευεργετικές μικροβιακές κοινότητες του εντέρου.

Σύμφωνα με ερευνητικά δεδομένα τα αντιοξειδωτικά της μαγειρεμένης ντομάτας έχουν ισχυρότερη αντιοξειδωτική δράση συγκριτικά με την ωμή.

Άρα στο ερώτημα: Κάνει να φάμε φαγητά με κόκκινη σάλτσα στη διατροφή μας; 
Η απάντηση είναι ΝΑΙ!

Το υγιεινό "κοκκινιστό" είναι το γεύμα που περιέχει φρέσκια ντομάτα και έχει προσαρμοστεί στο πιάτο μας με την ανάλογη ποσότητα ελαιολάδου, κατάλληλη για τη δίαιτα μας.
Άρα συμπεραίνουμε ότι δεν είναι απαγορευτικό ένα κοκκινιστό φαγητό!

Απαγορευτικό είναι να φάμε παραπάνω ποσότητα από αυτή που πρέπει και το γεύμα μας να συνδυάζει πολλά λιπαρά με λάθος διατροφικούς συνδυασμούς.

p.s I Eat Healthy
 
Ένας καλός "κοκκινιστός" συνδυασμός είναι τα μαγειρεμένα φρέσκα λαχανικά όπως κολοκύθι, καρότο, πιπεριά με φρέσκια ντομάτα και μυρωδικά με ελαιόλαδο σε συνδυασμό με μια πρωτεΐνη π.χ. κοτόπουλο.
 
Διατροφικές συμβουλές από τη διαιτολόγο Σεβίνα Μαστρογιάννη. 
 

Περισσότερα...

29/05/2020
Τροπική σαλάτα
19/05/2020
Παγωτό από φρέσκα φρούτα
11/05/2020
Κρέπες Βρώμης
30/04/2020
Ζυμαρικά με αβοκάντο
24/04/2020
OPEN TOAST
08/04/2020
Σαλάτα
 
© 2020 - Χαλκιαδάκης
Site created by Baked
×
Δες αν κέρδισες