EN

Χταπόδι στιφάδο με μέλι - The_coook

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
03/03/2022
Έρχεται η Καθαρά Δευτέρα και η παράδοση επιβάλλει χταποδάκι στο τραπέζι μας!
 
Ο Food Blogger • Σάκης Τολίκας • the_coook μας προτείνει για φέτος χταπόδι στιφάδο με κρασί και μέλι. Πρόκειται για μια πρωτότυπη και πεντανόστιμη συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι! 
 
Υλικά:

Εκτέλεση:
  1. Σε κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία μαγειρεύουμε τα κρεμμύδια σε ελαιόλαδο για 10 λεπτά περίπου μέχρι να γυαλίσουν και αρχίσουν να μαλακώνουν.
  2. Προσθέτουμε το χταπόδι ολόκληρο και σοτάρουμε μέχρι να αρχίσει να αλλάζει χρώμα, γυρνώντας το κι από τις δυο πλευρές.
  3. Σβήνουμε με το κρασί και το ξίδι στο οποίο έχουμε διαλύσει το μέλι.
  4. Προσθέτουμε το μπαχάρι, τα φύλλα δάφνης, την τριμμένη ντομάτα, πιπέρι και λίγο αλάτι. Προσοχή στο αλάτι γιατί το χταπόδι βγάλει δική του αλμύρα, όποτε αν βάλουμε πολύ αλάτι μπορεί να γίνει πολύ αλμυρό. 
  5. Μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 1-1,5 ώρα περίπου μέχρι να μελώσει το φαγητό και να μείνει μόνο με το λάδι του.

Περισσότερα...

18/05/2022
Crumble - The_coook
09/04/2022
Pancakes Φούρνου - The_coook
03/03/2022
Γαρίδες Σαγανάκι - The_coook
11/02/2022
Κέικ Χαρούπι - The_coook
09/02/2022
Μοσχάρι Μπουργκινιόν - The_coook
20/12/2021
Χριστουγεννιάτικα Βαρκάκια - Εύα Παρακεντάκη
 
© 2022 - Χαλκιαδάκης
Site created by Baked
×
Δες αν κέρδισες