EN

Red velvet cake με frosting τυριού - Εύα Παρακεντάκη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
03/02/2021
Ατομικά red velvet cake με frosting τυριού
 
Υλικά
200 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
440 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
3 αβγά
400 γρ. αλεύρι ΓΟΧ
1 κ.γ. κακάο
1 κ.γ. σόδα μαγειρική
1/4 κ.γ. αλάτι
240 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 κ.σ. ξίδι
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
κόκκινο χρώμα ζαχ/κης
 
Για το frosting τυριού
250 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
500 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
400 γρ. τυρί κρέμα
 
Για το κέικ
Για να πετύχουμε το κόκκινο μας χρώμα στο cake, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 140°C στον αέρα. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα, το βούτυρο και τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν καλά, για 5 περίπου λεπτά.
Προσθέτουμε στη συνέχεια ένα-ένα τα αυγά και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν με το βούτυρο και τη ζάχαρη. Σε ένα σκεύος βάζουμε το αλεύρι, τη σόδα, το κακάο,το αλάτι και τα ανακατεύουμε πρίν τα ρίξουμε και στη συνέχεια τα ρίχνουμε στο μίξερ.
Στο ίδιο σκεύος βάζουμε το γιαούρτι και προσθέτουμε τη βανίλια, το ξίδι και το χρώμα ζαχαροπλαστικής. Ανακατεύουμε καλά και τα ρίχνουμε στο μίξερ με τα άλλα υλικά.
Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μίξερ για 3-4 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Σε ένα ταψί 30x40 εκ., στρώνουμε μία λαδόκολλα και τη βουτυρώνουμε.
Βάζουμε στο ταψί το μείγμα του κέικ και το απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια ομοιόμορφα.
Ψήνουμε στον φούρνο για 45-50 λεπτά στους 140 με αέρα. Στη συνέχεια το βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Για το frosting τυριού
Κόβουμε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια και το βάζουμε στον κάδο του μίξερ με την άχνη ζάχαρη και τη βανίλια, τα χτυπάμε με το φτερό για 4-5 λεπτά μέχρι να διαλυθεί τελείως το βούτυρο.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε το τυρί κρέμα και χτυπάμε για επιπλέον 3-4 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα μας. Όταν ασπρίσει και αφρατέψει η κρέμα, την αφαιρούμε από το μίξερ και μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
Στη συνέχεια ττη μεταφέρουμε στο ψυγείο για να παραμείνει σφιχτή.
 
Για τη σύνθεση
Κόβουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα σε τρία ίσια μακρόστενα κομμάτια και τα τοποθετούμε στο πιάτο που θα σερβίρουμε το γλυκό σχηματίζοντας ένα τρίγωνο. 
Κόβουμε με ένα κουπάτ δίσκους από το παντεσπάνι μας. Τρείς για κάθε ατομικό cake. (Τα κομμάτια που θα περισσέψουν δεν τα πετάμε). Βάζουμε το ένα παντεσπάνι στο πιάτο μας, βάζουμε λίγο από το frosting και
απλώνουμε με ένα κουτάλι σε όλη την επιφάνεια ή αν έχουμε κορνέ κάνουμε μικρές ροζέτες με το frosting μας.
Βάζουμε από πάνω το δεύτερο παντεσπάνι και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία. Βάζουμε και το τρίτο παντεσπάνι και κάνουμε ροζέτες όπως πρίν ή το απλώνουμε με ένα μαχαίρι. Πασπαλίζουμε με τα τρίματα που έμμειναν από πρίν και μεταφέρουμε στο ψυγείο για 2 ώρες τα πιάτα μας, για να κρυώσει και να σφίξει το γλυκό μας. 

Περισσότερα...

22/04/2021
Παραδοσιακή Μαγειρίτσα - Εύα Παρακεντάκη
22/04/2021
Λυχναράκια Καστρινά - Εύα Παρακεντάκη
22/04/2021
Αντικριστό Κρέας - Εύα Παρακεντάκη
22/04/2021
Αυγά πασχαλινά με φυσικά χρώματα - Εύα Παρακεντάκη
03/03/2021
Κρεατικά στον φούρνο: Τα μυστικά του σωστού ψησίματος - Εύα Παρακεντάκη
03/03/2021
Μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο & οδηγίες ψησίματος - Εύα Παρακεντάκη
02/03/2021
Φάβα με χταπόδι και καραμελωμένα κρεμμύδια - Εύα Παρακεντάκη
 
© 2021 - Χαλκιαδάκης
Site created by Baked
×
Δες αν κέρδισες